General Knowledge MCQs

General Knowledge Past MCQs Notes Collection, Test Papers, Past Papers, Sample Papers for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

Everyday Science MCQs

Every Day Science Past MCQS, General Science Past MCQS Papers. Test Preparation, Important Notes, Guess Papers,Quiz Preparation ,Prepare ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Current Affairs MCQs

Comprehensive Collection of Current Affairs MCQs Notes for Preparation of Examinations, Current Affairs Tests, Quiz Questions Answers for ...
Read More

Urdu MCQs

Urdu Past MCQs Notes Papers, Punjab Public Service Commission Urdu Past MCQs,Sindh Public Service Commission Past MCQS, Balochistan ...
Read More

Computer Science MCQs Notes

Solved MCQs Past Papers Computer Science Past Papers Computer Science MCQs Notes for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

English MCQs

English Solved MCQS from Past Papers, English Literature Questions with Answers, English Objective Type Questions with Answers for ...
Read More

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website ...
Read More

Lab Assistant Test MCQS Past Papers pdf

Lab Assistant Test MCQS Past Papers pdf Test Pattern and Sample Papers Online preparation download pdf books

1.The smallest dam in Pakistan is?
Ans: Warsak

2.Warsak dam is situated on river ?
Ans: Kabul

3.Which country accepted Pakistan first?
Ans: Iran

4.When East Pakistan separated from West Pakistan?
Ans: 16th December 1971

5.When did Pakistan become a Republic?
Ans: 23rd march 1956

6.Who was the first governor general of Pakistan?
Ans: Quaid e Azam Muhammad Ali Jinnah

7.First Finance Minister of Pakistan was?
Ans. Ghulam Muhammad

8.First Interior Minister of Pakistan was?
Ans: Fazlur Rehman

9.Which is the national flower of Pakistan ?
Ans: Jasmine

10.When the Constituent Assembly passed the Objective Resolution?
Ans: 12th March 1949

11.Pakistan’s first coin was issued on?
Ans: 3rd January 1948

12. Who started the Faraizi Movement?
Ans: Haji Shariat Ullah

13. The ‘Kashaf-ul-Mahjub’ was written by?
Ans: Hazrat Data Gunj Buksh (R.A)

14.Which pass connects Pakistan with Afghanistan?
Ans: Khyber Pass

15.Pakistan conducted nuclear tests on May 28, 1998 at?
Ans: Chaghi Hills

Leave a Comment

error: Content is protected !!