General Knowledge MCQs

General Knowledge Past MCQs Notes Collection, Test Papers, Past Papers, Sample Papers for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

Everyday Science MCQs

Every Day Science Past MCQS, General Science Past MCQS Papers. Test Preparation, Important Notes, Guess Papers,Quiz Preparation ,Prepare ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Current Affairs MCQs

Comprehensive Collection of Current Affairs MCQs Notes for Preparation of Examinations, Current Affairs Tests, Quiz Questions Answers for ...
Read More

Urdu MCQs

Urdu Past MCQs Notes Papers, Punjab Public Service Commission Urdu Past MCQs,Sindh Public Service Commission Past MCQS, Balochistan ...
Read More

Computer Science MCQs Notes

Solved MCQs Past Papers Computer Science Past Papers Computer Science MCQs Notes for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

English MCQs

English Solved MCQS from Past Papers, English Literature Questions with Answers, English Objective Type Questions with Answers for ...
Read More

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website ...
Read More

KPPSC English Lecturer Past Papers pdf

KPPSC English Lecturer Past Papers pdf, Sample MCQS Test Paper

1.Poem “Leisure” was composed by.
A. David Daiches
B. William Davis
C. William Henry Davies
D. W.B. Yeats
ANSWER: C
2.Walter De La Mare was born on.
A. 25th April 1876
B. 25th April 1873
C. 22nd June 1856
D. 20th May 1888
ANSWER: B
3.Patriat into Traitor is a thought provoking.
A. Personification
B. Dramatic Monologue
C. Metaphor
D. Dramatic device
ANSWER: B
4.When I have fears” was composed in.
A. 1817
B. 1816
C. 1856
D. 1836
ANSWER: B
5.W.B.Yeats is known as a.
A. Classical poet
B. Premitive poet
C. Modern poet
D. Legend
ANSWER: C
6.In a simple language, Hemingway creates impact of.
A. Characters
B. Life
C. Death
D. Interest
ANSWER: C
7.He knew I’d his head off; All said from Kitchen.
A. Blow
B. Strike
C. Crush
D. Hit
ANSWER: A
8.He has been you! he must have seen you!” said ____.
A. Giovanni
B. Dr. Rappaccini
C. Beatrice
D. Baglioni
ANSWER: D
9.I would have been loved ____” signed Beatrice.
A. Not vain
B. Not feared
C. Not hated
D. Not proud
ANSWER: B
10.Nathaniel Hawthorne was born in _____.
A. 1804
B. 1807
C. 1809
D. 1820
ANSWER: A
11.For some years, The Red Shirt Movement in ______.
A. Lahore
B. Karachi
C. Peshawar
D. Gilgit
ANSWER: C
12.Saadat Hassan Manto was born in ________.
A. 1913
B. 1912
C. 1922
D. 1915
ANSWER: B
13.Saadat Hassan Manto was died in ________.
A. 1955
B. 1956
C. 1970
D. 1971
ANSWER: C
14.That was nice bright boy, Max said (Story name).
A. Take Pity
B. Break fast
C. The Happy Prince
D. The Killers
ANSWER: D
15.Ernest Hemmingway was died in ____.
A. 1928
B. 1962
C. 1926
D. 1932
ANSWER: B
16.The killers is written by:
A. Hemingway
B. Maupassant
C. Oscar Wilde
D. Steinbeck
ANSWER: A
17.The name of two killers in the story of “THE KILLER” are:
A. Al and Max
B. Sam and Ole
C. George and Nick
D. Sam and Nick
ANSWER: A
18.Who was the counterman in the story of “THE KILLERS”?
A. Nick
B. Ole
C. Max
D. George
ANSWER: A
19.Who is the protagonist of The story “THE KILLER”
A. Nick
B. Ole
C. Max
D. George
ANSWER: B
20.What does Dr. Rappaccini grow in is garden?
A. vegetables
B. Roses
C. Fruits
D. poisonous flowers
ANSWER: D
21.What is the name of Rappaccini’s daughter?
A. Penelope
B. Beatrice
C. Stella
D. Laura
ANSWER: B
22.Who was the beloved of Rapaccini’s daughter?
A. John
B. Hemingway
C. Giovanni
D. Baglioni
ANSWER: C
23.Why does Giovanni come to Beatrice’s city?
A. For business
B. For Study
C. To meet Beatrice
D. To meet Rapaccini
ANSWER: C
24.Who was the uncle Giovanni?
A. Rapaccini
B. Nathan
C. Steinbeck
D. Baglioni
ANSWER: D
25.Who made an experiment on Beatrice?
A. Rapaccini
B. Baglioni
C. Giovanni
D. None of these
ANSWER: A
26.What is the poem “Leisure” all about?
A. Having no time
B. Beautiful dancing lady.
C. Enjoying nature.
D. Standing and staring.
ANSWER: A
27.Who is the poet of “Leisure”?
A. Robert Frost
B. W. H. Davies.
C. W. B. Yeats
D. William Shakespeare
ANSWER: B
28.One of these is NOT the theme of “Leisure”.
A. The wonders of nature
B. Having a busy life
C. Appreciating nature
D. Staring at sheep or cows
ANSWER: B
29.How many lines are in this poem?
A. Fourteen
B. Five
C. Four
D. Three
ANSWER: A
30.According to this poem, life is poor if
A. We like to enjoy nature
B. We have no time to value nature
C. We are full of care
D. We gaze stars at night
ANSWER: C
31.Please send ________ the doctor, the child is not feeling well.
A. in
B. on
C. to
D. for
ANSWER: D
32.I believe everything you say but your brothers do not___________ you out.
A. rely
B. believe
C. bear
D. trust
ANSWER: C
33.After negotiation with the directors, the representatives of workers announced to call
__________the strike.
A. off
B. of
C. up
D. down
ANSWER: A
347.The politician could not __________over some of the difficulties.
A. send
B. call
C. go
D. get
ANSWER: D
35.The High Court turned _______his appeal for bail.
A. off
B. down
C. away
D. out
ANSWER: B
36.I needed his help but he simply _________me off.
A. took
B. sent
C. put
D. carried
ANSWER: C
37.Three of the runners dropped __________
A. against
B. for
C. out
D. with
ANSWER: C
38.He worked hard and got _______ the examination.
A. through
B. up
C. at
D. in
ANSWER: A
39.He brought __________a book on modern grammar.
A. in
B. for
C. out
D. from
ANSWER: C
40.Don’t do_________ your friends.
A. out
B. in
C. with
D. of
ANSWER: B

Leave a Comment

error: Content is protected !!