General Knowledge MCQs

General Knowledge Past MCQs Notes Collection, Test Papers, Past Papers, Sample Papers for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

Everyday Science MCQs

Every Day Science Past MCQS, General Science Past MCQS Papers. Test Preparation, Important Notes, Guess Papers,Quiz Preparation ,Prepare ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Current Affairs MCQs

Comprehensive Collection of Current Affairs MCQs Notes for Preparation of Examinations, Current Affairs Tests, Quiz Questions Answers for ...
Read More

Urdu MCQs

Urdu Past MCQs Notes Papers, Punjab Public Service Commission Urdu Past MCQs,Sindh Public Service Commission Past MCQS, Balochistan ...
Read More

Computer Science MCQs Notes

Solved MCQs Past Papers Computer Science Past Papers Computer Science MCQs Notes for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

English MCQs

English Solved MCQS from Past Papers, English Literature Questions with Answers, English Objective Type Questions with Answers for ...
Read More

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website ...
Read More

Join Pak Navy Physics Test MCQS Past Papers pdf

Join Pak Navy Physics Test MCQS Past Papers pdf download online for preparation of tests

1.Electric power is
A. rate of electric work done per unit time
B. voltage per unit time
C. electric charge per unit time
D. current per unit time

Ans.A

2.What is the duration of one cycle known as
A. period
B. cycle
C. instantaneous value
D. sin wave

Ans.A

3.The speed of sound in air is approximately:
A. 1500 m/s
B. 5000 m/s
C. 330 m/s
D. 50 m/s

Ans.C

4.Formula for Power is
A. P=IV
B. P=V/I
C. p= V+I
D. p=VQ

Ans.A

5.In Thermodynamics zeroth law is related with
A. Work
B. Energy
C. Thermal equilibrium
D. Entropy

Ans.C

6.Acceleration of rolling object is zero at _________ point of hill
A. highest
B. lowest
C. middle
D. none of these

Ans.A

7.The voltage turn ratio of step down transformer is
A. 1:2
B. 1:3
C. 2:1
D. 2:5

Ans.C

8.Farad is defined as:….
A. newton / volt
B. coulomb / volt
C. coulomb / joule
D. coulomb / newton

Ans.B

9.A force of F = 20 + 10y N is acting in y direction, work done by this force to move the particle from y= 0 to y = 1m
A. 20 J
B. 15 J
C. 5 j
D. 25 J

Ans.D

10.What is the unit of frequency?
A. 1/Hertz
B. 1/ second^2
C. Second
D. Hertz

Ans.D

11.The secondary turns of which of the following transformers is always kept closed for ______ transformer
A. power
B. voltage
C. current
D. step down

Ans.C

12.Ten complete waves passes through a point in 2 seconds. If the wavelength is 20 cm, what is the speed of the wave?
A. 1 m/s
B. 10 cm/s
C. 2 m/s
D. 40 cm/s

Ans. A

13.Faraday’s law explains how electric field will interact with
A. electric field
B. magnetic field
C. battery
D. none of these

Ans. B

Leave a Comment

error: Content is protected !!