Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is ...
Read More

General Knowledge MCQs

General Knowledge Past MCQs Notes Collection, Test Papers, Past Papers, Sample Papers for Preparation of Examinations Like Punjab Public Service ...
Read More

Important Solved MCQs Questions Answers Health Physical Education Subject Related

Important Solved MCQs Questions Answers Health Physical Education Subject Related
1- When first world Cup Squash held _______
a)   1983
b)   1984
c)   1985
d)   1986
2- When Pakistan First time play the Squash at International level ___________
a)   1949
b)   1950
c)   1955
d)   1956
3- Old name of Squash is __________
a)   Rackets
b)   Binfel
c)   Steel hit
d)   Green ball
4-Number One player of Squash in Pakistan __________
a)   Shahid Zaman
b)   Jhangir Khan
c)   Mansor Zaman
d)   Zark Jahn
5-World Open Squash 2008 where held __________
a)   England
b)   Italy
c)   China
d)   America
6-Where first Tour de France held __________
a)   1902
b)   1903
c)   1904
d)   1905
7- Which player won more titles of Tour de France _________
a)   France
b)   Italy
c)   Brazil
d)   Australia
8- Record of Tour de France is ____________
a)   39.5 Km
b)   40.5 km
c)   45.5 km
d)   43.5 km
9-Which player make the fastest world record _________
a)   John Haward
b)   Ben Thomas
c)   Smith
d)   Jack warner
10-Which is the fastest cyclist in England __________
a)   John Haward
b)   David Le Grays
c)   Will Smith
d)   John will
11-When cycling is introduced in Olympic Games_________
a)   1992
b)   1994
c)   1996
d)   2000
12-Cycling is the national game of_________
a)   Italy
b)   France
c)   Germany
d)   Brazil
13-Who is the inventor of the cycle_________
a)   Crack Patrick
b)   Colmbo
c)   Graham bell
d)   Charles
14-When the competition of boating introduced in Olympics Games______
a)   650 B.C.
b)   648 B.C.
c)   646 B.C.
d)   644 B.C.
15-When wrestling is introduced in Olympics Games_________
a)   1900
b)   1904
c)   1908
d)   1912
16-When the famous Muslim wrestler Gama become world champion________
a)   1901
b)   1911
c)   1921
d)   1931
17-What is the real name of Gama__________
a)   Muhammad Irfan
b)   Ghulam Muhammad
c)   Muhammad Saleem
d)   Aktar Hussain
18-Which title is awarded to Imam Bakhsh wrestler_________
a)   Rustam-e-Hind
b)   Rustam-e-Jahan
c)   Rustam-e-Iran
d)   Rustam-e-Pakistan
19-How many categories in international wrestling________
a)   2
b)   3
c)   5
d)   8
20-When women wrestling introduced in Olympics Games______
a)   2000
b)   2004
c)   2008
d)   2012

Read Also: 50 Important Physical Education Solved MCQS

21-When the Pakistani wrestler Muhammad Bashir won the bronze medal in
Olympics_________
a)   1956
b)   1960
c)   1964
d)   1968
22-In 1962 Asian games how many medals  won by Pakistan in wrestling_______
a)   10
b)   11
c)   12
d)   14
23-In 1970 Asian games how many medals  won by Pakistan in wrestling_______
a)   1
b)   2
c)   3
d)   4
24-Which is the national organization of table tennis________
a)   Pakistan Table tennis Federation
b)   Pakistan Tennis federation
c)   Pakistan Football Federation
d)   Pakistan Table Tennis  Committee
25-Which is the international organization of table tennis________
a)   International Table Tennis federation Association
b)   International Table Tennis federation
c)   International Table Federation
d)   International Table Tennis Association
Answers
1. B
2. B
3. A
4. A
5. A
6. B
7. A
8. A
9. A
10. B
11. C
12. B
13. A
14. B
15. B
16. A
17. B
18. A
19. A
20. B
21. B
22. D
23. B
24. A
25. B

1 thought on “Important Solved MCQs Questions Answers Health Physical Education Subject Related”

Comments are closed.

error: Content is protected !!