Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests

Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests National Testing Service of Pakistan Preparation Notes Download PDF MCQs and Material for various posts National ...
Read More

Pak Navy Sailor Initial Academic Test English MCQS pdf

Pak Navy Sailor Initial Academic Test English MCQS download pdf, Important English Verbs solved for Pak Sailor Academic Test

Questions: Choose the correct form of verb?

1. They always __________ back home late.
(a) comes (b) come (c) has come (d) came

2. He __________ in the sun for one hour.
(a) has stood (b) is standing (c) has been standing (d) will stand

3. They __________ their breakfast after they had washed.
(a) took (b) taken (c) had taken (d) will take

4. He __________ to school every day.
(a) goes (b) went (c) gone (d) going

5. The baby __________ for milk now.
(a) cries (b) is crying (c) cried (d) will cry

6. The earth __________ around the sun.
(a) revolves (b) is revolving (c) will revolve (d) revolved

7. She __________ French for over the years.
(a) learns (b) is learning (c) has been learning (d) will be learning

8. She __________ her cat very much.
(a) loves (b) is loved (c) loved (d) was loved

9. I have not __________ you since Monday.
(a) sees (b) seeing (c) saw (d) seen

10. He __________ a letter two days ago.
(a) receives (b) will receive (c) received (d) was receiving

11. He had already __________ the letter.
(a) posts (b) posted (c) posting (d) been posting

12. The sun __________ in the West.
(a) set (b) sets (c) sat (d) sits

13. I have already __________ three cups of coffee.
(a) takes (b) took (c) taken (d) taking

14. My brother has not __________ to me for ten years.
(a) been writing (b) writes (c) wrote (d) written

15. He went home after he __________ his work.
(a) finish (b) finishes (c) finishing (d) had finished

16. I __________ this motor bike only a month ago.
(a) buys (b) bought (c) are buying (d) was buying

17. I had never __________ snow before I went to Murree.
(a) see (b) sees (c) saw (d) seen

18. You should __________ to sleep at ten.
(a) go (b) goes (c) went (d) gone

19. They have not been __________ anything since morning.
(a) eat (b) ate (c) eaten (d) eating

20. She __________ English now.
(a) speak (b) speaks (c) is speaking (d) spoken

 

KPPSC English Lecturer Past Papers pdf

KPPSC English Lecturer Past Papers pdf, Sample MCQS Test Paper

1.Poem “Leisure” was composed by.
A. David Daiches
B. William Davis
C. William Henry Davies
D. W.B. Yeats
ANSWER: C
2.Walter De La Mare was born on.
A. 25th April 1876
B. 25th April 1873
C. 22nd June 1856
D. 20th May 1888
ANSWER: B
3.Patriat into Traitor is a thought provoking.
A. Personification
B. Dramatic Monologue
C. Metaphor
D. Dramatic device
ANSWER: B
4.When I have fears” was composed in.
A. 1817
B. 1816
C. 1856
D. 1836
ANSWER: B
5.W.B.Yeats is known as a.
A. Classical poet
B. Premitive poet
C. Modern poet
D. Legend
ANSWER: C
6.In a simple language, Hemingway creates impact of.
A. Characters
B. Life
C. Death
D. Interest
ANSWER: C
7.He knew I’d his head off; All said from Kitchen.
A. Blow
B. Strike
C. Crush
D. Hit
ANSWER: A
8.He has been you! he must have seen you!” said ____.
A. Giovanni
B. Dr. Rappaccini
C. Beatrice
D. Baglioni
ANSWER: D
9.I would have been loved ____” signed Beatrice.
A. Not vain
B. Not feared
C. Not hated
D. Not proud
ANSWER: B
10.Nathaniel Hawthorne was born in _____.
A. 1804
B. 1807
C. 1809
D. 1820
ANSWER: A
11.For some years, The Red Shirt Movement in ______.
A. Lahore
B. Karachi
C. Peshawar
D. Gilgit
ANSWER: C
12.Saadat Hassan Manto was born in ________.
A. 1913
B. 1912
C. 1922
D. 1915
ANSWER: B
13.Saadat Hassan Manto was died in ________.
A. 1955
B. 1956
C. 1970
D. 1971
ANSWER: C
14.That was nice bright boy, Max said (Story name).
A. Take Pity
B. Break fast
C. The Happy Prince
D. The Killers
ANSWER: D
15.Ernest Hemmingway was died in ____.
A. 1928
B. 1962
C. 1926
D. 1932
ANSWER: B
16.The killers is written by:
A. Hemingway
B. Maupassant
C. Oscar Wilde
D. Steinbeck
ANSWER: A
17.The name of two killers in the story of “THE KILLER” are:
A. Al and Max
B. Sam and Ole
C. George and Nick
D. Sam and Nick
ANSWER: A
18.Who was the counterman in the story of “THE KILLERS”?
A. Nick
B. Ole
C. Max
D. George
ANSWER: A
19.Who is the protagonist of The story “THE KILLER”
A. Nick
B. Ole
C. Max
D. George
ANSWER: B
20.What does Dr. Rappaccini grow in is garden?
A. vegetables
B. Roses
C. Fruits
D. poisonous flowers
ANSWER: D
21.What is the name of Rappaccini’s daughter?
A. Penelope
B. Beatrice
C. Stella
D. Laura
ANSWER: B
22.Who was the beloved of Rapaccini’s daughter?
A. John
B. Hemingway
C. Giovanni
D. Baglioni
ANSWER: C
23.Why does Giovanni come to Beatrice’s city?
A. For business
B. For Study
C. To meet Beatrice
D. To meet Rapaccini
ANSWER: C
24.Who was the uncle Giovanni?
A. Rapaccini
B. Nathan
C. Steinbeck
D. Baglioni
ANSWER: D
25.Who made an experiment on Beatrice?
A. Rapaccini
B. Baglioni
C. Giovanni
D. None of these
ANSWER: A
26.What is the poem “Leisure” all about?
A. Having no time
B. Beautiful dancing lady.
C. Enjoying nature.
D. Standing and staring.
ANSWER: A
27.Who is the poet of “Leisure”?
A. Robert Frost
B. W. H. Davies.
C. W. B. Yeats
D. William Shakespeare
ANSWER: B
28.One of these is NOT the theme of “Leisure”.
A. The wonders of nature
B. Having a busy life
C. Appreciating nature
D. Staring at sheep or cows
ANSWER: B
29.How many lines are in this poem?
A. Fourteen
B. Five
C. Four
D. Three
ANSWER: A
30.According to this poem, life is poor if
A. We like to enjoy nature
B. We have no time to value nature
C. We are full of care
D. We gaze stars at night
ANSWER: C
31.Please send ________ the doctor, the child is not feeling well.
A. in
B. on
C. to
D. for
ANSWER: D
32.I believe everything you say but your brothers do not___________ you out.
A. rely
B. believe
C. bear
D. trust
ANSWER: C
33.After negotiation with the directors, the representatives of workers announced to call
__________the strike.
A. off
B. of
C. up
D. down
ANSWER: A
347.The politician could not __________over some of the difficulties.
A. send
B. call
C. go
D. get
ANSWER: D
35.The High Court turned _______his appeal for bail.
A. off
B. down
C. away
D. out
ANSWER: B
36.I needed his help but he simply _________me off.
A. took
B. sent
C. put
D. carried
ANSWER: C
37.Three of the runners dropped __________
A. against
B. for
C. out
D. with
ANSWER: C
38.He worked hard and got _______ the examination.
A. through
B. up
C. at
D. in
ANSWER: A
39.He brought __________a book on modern grammar.
A. in
B. for
C. out
D. from
ANSWER: C
40.Don’t do_________ your friends.
A. out
B. in
C. with
D. of
ANSWER: B

Join Pak Navy English Test Pattern MCQS pdf download

Join Pak Navy English Test Pattern MCQS pdf download Sample Papers Past Papers Notes for Online test preparation

1. Choose the correct spelling of the word?
A. fual
B. fuel
C. fule
D. fuil

Ans.B

2. It _____ me a lot of money.
A. costs
B. cost
C. costed
D. is costing

Ans.B

3. Choose the correct spelling of the word
A. except
B. exept
C. axept
D. except

Ans.A

4. My mother, along with others, ___________ worried.
A. were
B. are
C. have
D. was

Ans.D

5. Twenty years _________ the minimum age to fill this form.
A. are
B. is
C. has
D. have

Ans.B

6. I bought ____________ umbrella to go out in the rain.
A. a
B. an
C. the
D. no article

Ans.B

7. I have already got a ______ at a hotel in Murree. We shall have no problems.
A. prescription
B. property
C. reserve
D. reservation

Ans.D

8. Which verb is NOT in the present tense?
A. She listened
B. She talks
C. She waits
D. She eats

Ans.A

9. Choose the correct sentence.
A. I did not accompanied them.
B. I do not accompanied them.
C. I do not accompany them
D. I does not accompany them.

Ans.C

10. Choose the correct spelling of the word
A. possesion
B. possession
C. posesion
D. possession

Ans.B

11. She will ______ her lesson for two months next week.
A. has learnt
B. have been learning
C. has been learning
D. has been learns

Ans.B

12. innumerable means
A. limited
B. weary
C. countless
D. harmless

Ans.C

13. identify type of sentence? How ridiculous this is!
A. Declarative
B. Imperative
C. Interrogative
D. Exclamatory

Ans.D

14. I _____________ a letter now.
A. write
B. writing
C. am writing
D. was writing

Ans.C

15. Which verb is NOT in the future tense?
A. He will go
B. he will eat
C. he will work
D. he eats

Ans.D

error: Content is protected !!