Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests

Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests National Testing Service of Pakistan Preparation Notes Download PDF MCQs and Material for various posts National ...
Read More

Pak Navy Sailor Initial Academic Test English MCQS pdf

Pak Navy Sailor Initial Academic Test English MCQS download pdf, Important English Verbs solved for Pak Sailor Academic Test

Questions: Choose the correct form of verb?

1. They always __________ back home late.
(a) comes (b) come (c) has come (d) came

2. He __________ in the sun for one hour.
(a) has stood (b) is standing (c) has been standing (d) will stand

3. They __________ their breakfast after they had washed.
(a) took (b) taken (c) had taken (d) will take

4. He __________ to school every day.
(a) goes (b) went (c) gone (d) going

5. The baby __________ for milk now.
(a) cries (b) is crying (c) cried (d) will cry

6. The earth __________ around the sun.
(a) revolves (b) is revolving (c) will revolve (d) revolved

7. She __________ French for over the years.
(a) learns (b) is learning (c) has been learning (d) will be learning

8. She __________ her cat very much.
(a) loves (b) is loved (c) loved (d) was loved

9. I have not __________ you since Monday.
(a) sees (b) seeing (c) saw (d) seen

10. He __________ a letter two days ago.
(a) receives (b) will receive (c) received (d) was receiving

11. He had already __________ the letter.
(a) posts (b) posted (c) posting (d) been posting

12. The sun __________ in the West.
(a) set (b) sets (c) sat (d) sits

13. I have already __________ three cups of coffee.
(a) takes (b) took (c) taken (d) taking

14. My brother has not __________ to me for ten years.
(a) been writing (b) writes (c) wrote (d) written

15. He went home after he __________ his work.
(a) finish (b) finishes (c) finishing (d) had finished

16. I __________ this motor bike only a month ago.
(a) buys (b) bought (c) are buying (d) was buying

17. I had never __________ snow before I went to Murree.
(a) see (b) sees (c) saw (d) seen

18. You should __________ to sleep at ten.
(a) go (b) goes (c) went (d) gone

19. They have not been __________ anything since morning.
(a) eat (b) ate (c) eaten (d) eating

20. She __________ English now.
(a) speak (b) speaks (c) is speaking (d) spoken

 

Pak Navy Sailor Test Past Papers MCQS pdf download

Pak Navy Sailor Test Past Papers MCQS pdf download Online practice test intelligence test

1.What Will Come Next in Following Series?
20 25 23 28 26 31 29 34 ______?

A.30
B.32
C.38
D.40

Ans: B

2.Which Will Come Next in the Following Series ?
B D G k P________?

A. L
B. M
C. V
D. R
Ans: C

3.Light is to eye as sound is to?

A. Music
B. Tv
C. Speakers
D. Ear

Ans: D

4.Bed is To Sleep as Chair is to __________________?

A. Sit
B. Wood
C. Plastic
D. Metal

Ans: A

5.Kamal is Older than Jamal, Jamal is Older then Hussain, Hussain is Older then Waqar Who is the
Oldest ?

A. Jamal
B. Hussain
C. Kamal
D. Waqar

Ans: C

6.which Word Does Not belong to the List ?

A. Professor
B. Teacher
C. Lecturer
D. Doctor

Ans: D

7. Which one of the following is different from the rest?

A. SISTER
B. Brother
C. Uncle
D. Mother

Ans: C

8.If a banana sells at Rs.5, what cost of 2 dozen banana?

A. 120
B. 10
C. 130
D. 20

Ans: A

9. . A tribe consisted of a man, his five wives, his seven daughters, his six sons and their wives each
son had two children how many members were there in the whole tribe?

A. 36
B. 37
C. 38
D. 34

Ans: B

10. A person who treats animals is called?

A. Doctor
B. Veterinary
C. Dispenser
D. Hakeem

Ans: B

11.What is different from the rest ?

A. Lahore
B. Karachi
C. Queta
D. Faisalabad

Ans: D

12.How long a car will take to cover a distance of 440 kilometers if its speed is 40 kilometers per
hour and it stop for 30 minutes on the way ?

A. 10.30 hrs
B. 11.30 hrs
C. 12.30 hrs
D. 09.30 hrs

Ans: A

Pak Navy Intelligence Test MCQS Past Papers

Pak Navy Intelligence Test MCQS Past Papers Notes in pdf download practice tests

1. Complete the series A2.5, B5, C7.5, _____?
A. D9
B. D10
C. D9.5
D. D45

Ans: B

2. Look at this series 14, 28, 20, 40, 32, 64. What number should come next?
A. 52
B. 56
C. 96
D. 128

Ans: B

3. Which word is the odd man out?
A. trivial
B. unimportant
C. important
D. insignificant

Ans: C

4. Measure is to calliper as direction is to?
A. Speed
B. Hiking
C. Needle
D. Compass

Ans: D

5. Discernible and Palpable have_____number of same letter?
A. 2
B. 3
C. 5
D. 4

Ans: B

6. A book cannot exist without?
A. Education
B. Teacher
C. Student
D. Pages

Ans: D

7. Which letter comes before G and after E?
A. B
B. C
C. F
D. D

Ans: C

8. Complete the series ACD, AGD, AJD, ____?
A. ABD
B. ATD
C. AND
D. AMD

Ans: C

9. What should come next to Confound, Illiterate,Bewilder,_____?
A. Kind
B. Normal
C. Disable
D. Unlearned

Ans: D

10. Complete the series A2, B4, C8, D16, E?
A. 32
B. 34
C. 36
D. 38

Ans: A

11. Find the different one?
A. Mother
B. Sister
C. Aunt
D. Maid

Ans: D

12. From the following which word does not belong to the others?
A. Index
B. Book
C. Glossary
D. Chapter

Ans: B

13. A competition always has
A. Reward
B. Rivals
C. Spectators
D. Referee

Ans: B

14. CMM, EOO, GQQ,_______KUU
A. GRR
B. GSS
C. ISS
D. ITT

Ans: C

15. What comes next? 14,28,20,40,32,64,?
A. 52
B. 96
C. 128
D. 56

Ans: D

error: Content is protected !!