NTS SBP State Bank of Pakistan OG-2 Sample Past Papers

NTS SBP State Bank of Pakistan OG-2 Sample Past Papers MCQS Test Prepartion pdf                     ...
Read More

Subject Specialist SS Psychology Solved MCQS

Subject Specialist SS Psychology Solved MCQS Past Papers in pdf download online

1.Average is also called as.
A. Median
B. Graph
C. Arithmetic Mean
D. None of these
ANSWER: C

2.TAT pictures are shown for ___________ seconds.
A. 30
B. 10
C. 15
D. 40
ANSWER: A

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

3.Primary data is also called.
A. Secondary data
B. Arranged data
C. Raw data
D. None of these
ANSWER: C

4.Data after arrangement is called.
A. Primary data
B. Secondary data
C. Raw data
D. None of these
ANSWER: B

5.Class intervals are given in.
A. Ungroup data
B. Raw data
C. Group data
D. None of these
ANSWER: C

6.The data which can not be measured properly is called.
A. Discrete data
B. Continuous data
C. Secondary data
D. All of these
ANSWER: B

7.Weight is the example of.
A. Discrete data
B. Continuous data
C. Secondary data
D. All of these
ANSWER: A

8.Mid points are obtained in.
A. Histogram
B. Polygon
C. Frequency curve
D. None of these
ANSWER: C

9.Histogram consists of.
A. Lines
B. Columns
C. Boxes
D. None of these
ANSWER: B

10.Muller lyer worked on.
A. Attention
B. Memory
C. Illusion
D. None of these
ANSWER: C

11.Observational learning was given by.
A. B.F. Skinner
B. Ivan Pavlov
C. Edward Thorndike
D. Albert Bandura
ANSWER: D

12.The space between two neurons is called.
A. Dendrites
B. Terminal buttons
C. Snapse
D. Action potential
ANSWER: C

13.The stimulus for sight is.
A. Waves
B. Air
C. Light
D. None of these
ANSWER: C

14.There are ____________ parts of neurons.
A. Two
B. Four
C. Three
D. None of these
ANSWER: C

15.Food, drink, sleep etc are types of.
A. Secondary motives
B. Social Motives
C. Biological Motives
D. All of these
ANSWER: C

16.The Gradual Weakening and Disappearance of a Conditioned Response Tendency.
A. Withdrawal
B. Extinction
C. Discrimination
D. Extinction
ANSWER: D

17.Which type of statistics helps to check associations of values.
A. Descriptive
B. Inferential
C. Central tendency
D. None of these
ANSWER: B

18.Raw data is organized through.
A. Descriptive
B. Inferential
C. Central tendency
D. None of these
ANSWER: C

19.It is the time you can focus on a task.
A. Distraction
B. Span of attention
C. Fluctuation of attention
D. None of these
ANSWER: B

20.Which experiment is based on psychophysics
A. Maze learning
B. Muller-lyer illusion
C. Transfer of training
D. None of these
ANSWER: B

Most Repeated MCQS of Psychology

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More
error: Content is protected !!