Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests

Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests National Testing Service of Pakistan Preparation Notes Download PDF MCQs and Material for various posts National ...
Read More

BS Psychology MCQS Past Papers Solved Notes

BS Psychology MCQS Past Papers Solved Notes Practice Tests download in pdf

1.It is the time you can focus on a task.
A. Distraction
B. Span of attention
C. Fluctuation of attention
D. None of these
ANSWER: B

2.Founder of psychoanalysis was.
A. Freud
B. Watson
C. William James
D. All of these
ANSWER: A

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

3.Industrial psychologist helps in performing following task/s in industries.
A. Recruiting employees
B. Sale of products
C. Advertising products
D. All of these
ANSWER: D

4.Experimental and observational methods are used in following disciplines.
A. Arts
B. Philosophy
C. History
D. Science
ANSWER: D

5.Developmental psychologists studies about ___________ changes across human life span.
A. Psychological
B. Social
C. Biological
D. All of them
ANSWER: D

6.Correctional psychologists works to.
A. Bring reforms for prisoners
B. Rehabilitation of prisoners
C. Psychological treatments
D. All of them
ANSWER: D

7.There are_______ phases of survey.
A. Two
B. Four
C. Six
D. Three
ANSWER: B

8.A good hypothesis is.
A. Never testable
B. Sometimes accepted sometimes rejected
C. Always rejected
D. Always accepted
ANSWER: B

9.Meals and snacks attracts hungry person this is.
A. Motive
B. Emotions
C. Intentions
D. All of these
ANSWER: D

10.Figure and ground concept was given by.
A. Psychoanalysis
B. Behaviorism
C. Gestalt
D. Humanistics
ANSWER: C

11.Perception of depth is present in individual by.
A. Birth
B. Adolescence
C. Old age
D. None of these
ANSWER: A

12.Trial and error learning was given by.
A. Skinner
B. Thorndike
C. Watson
D. None of these
ANSWER: B

13.Conditioned Stimulus is concept in.
A. Operant conditioning
B. Classical conditioning
C. Instrumental learning
D. None of these
ANSWER: B

14.Punishment is given in.
A. Operant conditioning
B. Classical conditioning
C. Instrumental learning
D. None of these
ANSWER: A

15.Dog experiment was performed by.
A. Skinner
B. Watson
C. Pavlov
D. None of these
ANSWER: C

16.Primary motives are also.
A. Biological motives
B. Economical motives
C. Social motives
D. None of these
ANSWER: A

17.Hunger is a _______ motive.
A. Primary
B. Secondary
C. Social
D. None of these
ANSWER: A

18.According to psychologists, toilet trainning must start at age of.
A. 12 months
B. 15 months
C. 18 months
D. None of these
ANSWER: B

19.There are ___________ types of statistics.
A. One
B. Two
C. Three
D. Five
ANSWER: B

20.Data is organized through _________ types in statistics.
A. Four
B. Two
C. Three
D. None of these
ANSWER: C

Islamic Studies Online MCQS Practice Test

Islamic Studies Online MCQS Practice Test Islamic Studies Islamiat Islamyat ...
Read More

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation, Download ...
Read More
error: Content is protected !!