General Knowledge MCQs

General Knowledge Past MCQs Notes Collection, Test Papers, Past Papers, Sample Papers for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

Everyday Science MCQs

Every Day Science Past MCQS, General Science Past MCQS Papers. Test Preparation, Important Notes, Guess Papers,Quiz Preparation ,Prepare ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Current Affairs MCQs

Comprehensive Collection of Current Affairs MCQs Notes for Preparation of Examinations, Current Affairs Tests, Quiz Questions Answers for ...
Read More

Urdu MCQs

Urdu Past MCQs Notes Papers, Punjab Public Service Commission Urdu Past MCQs,Sindh Public Service Commission Past MCQS, Balochistan ...
Read More

Computer Science MCQs Notes

Solved MCQs Past Papers Computer Science Past Papers Computer Science MCQs Notes for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

English MCQs

English Solved MCQS from Past Papers, English Literature Questions with Answers, English Objective Type Questions with Answers for ...
Read More

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website ...
Read More

Sales Tax Act 1990 MCQS Questions Answers

Sales Tax Act 1990 MCQS Questions Answers download in pdf online practice tests

1. ‘Registered person’ means a person who is?
Ans: registered or liable to be registered

2. Sales tax act was promulgated in which of the following year? Ans: 1990

3. Sales tax Act 1990 extends to the whole of? Ans: Pakistan

4. Provincial sales tax” means tax levied under? Ans: All provinces

5. Special audit means an audit conducted under section? Ans: 32 A

6. The sales tax is charged, levied and paid at the rate of? Ans: 17%

7. Sale tax is charged? Ans: Indirectly to the ultimate consumers of goods

8. Commercial invoice is issued by a? Ans: non-registered person

9. The Govt. may recover the tax deducted by a person as? Ans: arrears of tax

10. Tax invoice means a document required to be issued under section? Ans: 23

11. The verification of application for registration may be conducted through? Ans: Local Registration Office

12. Normally sales tax return is filed by due date on ____________basis. Ans: Monthly

13. The sales tax returns are to be filed in the designated branches of? Ans: State Bank of Pakistan

14. Summons are sent to any defaulter under Code of civil procedure? Ans: 1908

 

1 thought on “Sales Tax Act 1990 MCQS Questions Answers”

Leave a Comment

error: Content is protected !!