General Knowledge MCQs

General Knowledge Past MCQs Notes Collection, Test Papers, Past Papers, Sample Papers for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

Everyday Science MCQs

Every Day Science Past MCQS, General Science Past MCQS Papers. Test Preparation, Important Notes, Guess Papers,Quiz Preparation ,Prepare ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Current Affairs MCQs

Comprehensive Collection of Current Affairs MCQs Notes for Preparation of Examinations, Current Affairs Tests, Quiz Questions Answers for ...
Read More

Urdu MCQs

Urdu Past MCQs Notes Papers, Punjab Public Service Commission Urdu Past MCQs,Sindh Public Service Commission Past MCQS, Balochistan ...
Read More

Computer Science MCQs Notes

Solved MCQs Past Papers Computer Science Past Papers Computer Science MCQs Notes for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

English MCQs

English Solved MCQS from Past Papers, English Literature Questions with Answers, English Objective Type Questions with Answers for ...
Read More

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website ...
Read More

Income Tax Ordinance 2001 MCQS Questions Answers

Income Tax Ordinance 2001 MCQS Questions Answers download in pdf

1. Salary income is chargeable to tax on ?
Ans. Actual receipt basis or

2.House rent allowance provided by employer to his employees is?
Ans. taxable

3.Gross salary consists of ?
Ans. basic salary, perquisites and profit in lieu of or addition to salary

4. The property income is taxable?
Ans. Under SBI

5. The amount received for utilities is taxable under the head income from?
Ans. Other sources

6. Income from Business may be taxable under?
Ans. FTR and NTR

7. Depreciation is allowed as per?
Ans. Tax

8. An approved leasing company is the one approved by?
Ans. SECP

9. Expenditures for acquiring land is included in?
Ans. Cost of land

10. Amortization is allowed for?
Ans. Intangible fixed asset

11. The value of closing stock is computed on?
Ans. Lower of cost and NRV

12. A long term contract is a contract which is not completed in?
Ans. one year

13. ____________are capital assets?
Ans. Stock in trade and Immovable property

14. An option to buy a __________ is a derivative?
Ans. treasury bond

15. Prize on winning a quiz is taxable under the?
Ans. SBI under FTR

1 thought on “Income Tax Ordinance 2001 MCQS Questions Answers”

  1. Wonderful service…. kindly share such types of MCQS daily basis. And as well as sales tax act federal excise duty and other relevant material accordingly. Again wonderful.

    Reply

Leave a Comment

error: Content is protected !!