General Knowledge MCQs

General Knowledge Past MCQs Notes Collection, Test Papers, Past Papers, Sample Papers for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

Everyday Science MCQs

Every Day Science Past MCQS, General Science Past MCQS Papers. Test Preparation, Important Notes, Guess Papers,Quiz Preparation ,Prepare ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Current Affairs MCQs

Comprehensive Collection of Current Affairs MCQs Notes for Preparation of Examinations, Current Affairs Tests, Quiz Questions Answers for ...
Read More

Urdu MCQs

Urdu Past MCQs Notes Papers, Punjab Public Service Commission Urdu Past MCQs,Sindh Public Service Commission Past MCQS, Balochistan ...
Read More

Computer Science MCQs Notes

Solved MCQs Past Papers Computer Science Past Papers Computer Science MCQs Notes for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

English MCQs

English Solved MCQS from Past Papers, English Literature Questions with Answers, English Objective Type Questions with Answers for ...
Read More

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website ...
Read More

PPSC ESE Science Arts Educators MCQS Past Papers

PPSC ESE Science Arts Educators MCQS Past Papers download in pdf online practice tests

1. In constitution 1973 who were declared none Muslims?
a. Qadiyanis
b. Hindus
c. Christians
d. Jews

Ans: A

2. Pakistan’s National Flag was prepared by?
a. Abdur-rehaman Chugtai
B. Liaqat Ali
C. Chaudhary Rehmat Ali
D. Ameer-ud-din Qadwai

Ans.D

3. Allama Muhammad Iqbal delivered his famous Allahabad Address in?
a. 1929
B. 1930
C. 1931
D. 1932

Ans: B

4. The members of Punjab Assembly are?
a. 275
B. 371
C. 237
D. 100

Ans: B

5. ICT stands for?
a. Islamabad capital total
B. Islamabad city tribes
C. Islamabad Capital Territory
D. Islamabad city territory

Ans: C

6. First Census was held in Pakistan in the year?
a. 1950
B. 1951
C. 1952
D. 1953

Ans: B

7. Who is the first Punjab poet?
a. Baba Farid
B. Shah Hussain
C. Bullhay Shah
D. None of them

Ans: A

8. Which is the first book of Pushto language?
a. Pata Khazana
B. Tazkra-tul-Aulia
C. Jat di Kartut
D. Aasar-ul-Sanadeed

Ans: A

9. In which year was OIC founded?
a. 1970
B. 1975
C. 1980
D. 1969

Ans: D

10.GHQ Stands for:
a. General Head Quarters
B. General High Quarters
C. General High Quartermaster
D. None of them

Ans: A

11.Bala Hisar Fort is located in?
a. Peshawar
B. Swat
C. Mardan
D. Dir

Ans: A

12.Shah Jahan Mosque is located in?
a. Thatta
B. Jacobabad
C. Sibi
D. Larkana

Ans: A

Leave a Comment

error: Content is protected !!