General Knowledge MCQs

General Knowledge Past MCQs Notes Collection, Test Papers, Past Papers, Sample Papers for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

Everyday Science MCQs

Every Day Science Past MCQS, General Science Past MCQS Papers. Test Preparation, Important Notes, Guess Papers,Quiz Preparation ,Prepare ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Current Affairs MCQs

Comprehensive Collection of Current Affairs MCQs Notes for Preparation of Examinations, Current Affairs Tests, Quiz Questions Answers for ...
Read More

Urdu MCQs

Urdu Past MCQs Notes Papers, Punjab Public Service Commission Urdu Past MCQs,Sindh Public Service Commission Past MCQS, Balochistan ...
Read More

Computer Science MCQs Notes

Solved MCQs Past Papers Computer Science Past Papers Computer Science MCQs Notes for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

English MCQs

English Solved MCQS from Past Papers, English Literature Questions with Answers, English Objective Type Questions with Answers for ...
Read More

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website ...
Read More

Biotechnology MCQS Past Papers

Biotechnology MCQS Past Papers in pdf download solved mcqs notes

1. A group of living organisms of the same species located in the same place at the same time is?
(A) Biosphere (B) Population
(C) Biome (D) Community

Ans: B

2. The tentative explanation of observation is ?
(A) Hypothesis (B) Theory
(C) Law (D) Deduction

Ans: A

3. The percentage of ribosomal RNA in the cell is?
(A) 20% (B) 50%
(C) 80% (D) 04%

Ans: C

4. The most abundant organic compound in mammalian cell is?
(A) Carbohydrates (B) Water
(C) Proteins (D) Lipids

Ans: C

5. The detachable cofactor of an enzyme is known as?
(A) Coenzyme (B) Prosthetic group
(C) Activator (D) Apoenzyme

Ans: C

6. According to Fischer’s Lock and Key model, the active site is?
(A) Flexible structure (B) Soft structure
(C) Attractive structure (D) Rigid structure

Ans: D

7. The mitochondria functions in ?
(A) Photosynthesis (B) Cellular respiration
(C) Electrolysis (D) Lipid storage

 

Ans: B

8. Cell wall of a prokaryotic cell is equipped with a unique molecule?
(A) Silica (B) Murein
(C) Wax (D) Chitin

 

Ans: B

9. Tay-Sachs disease results due to accumulation of _________________ in brain cells.
(A) Lipids (B) Glucose
(C) Proteins (D) Mg +2 ions

 

Ans: A

10. Cell wall is absent in ?
(A) Mycoplasma (B) Vibrio
(C) E.coli (D) Spirochete

Ans: A

 

Leave a Comment

error: Content is protected !!