Health Physical Education Multiple Choice Questions with Answers Practice Test for Grade 9 10 11 12

Health Physical Education Multiple Choice Questions with Answers Practice Test for Grade 9 10 11 12

1-9th Asian Games held in which Country ____________

  1. a) India
  2. b) America
  3. c) Pakistan
  4. d) Sri Lanka

2-when 9th Asian Games are held ___________

  1. a) 2000
  2. b) 2002
  3. c) 2004
  4. d) 2008

3-4th Asian Games held in which Country ______________

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More
  1. a) Pakistan
  2. b) India
  3. c) Australia
  4. d) England

4- Athletics are also called the base of _____________

  1. a) Asian Games
  2. b) Olympic Games
  3. c) Common wealth Games
  4. d) All of these

5-When Pakistan first time participate in Olympic Games ____________

  1. a) 1946
  2. b) 1947
  3. c) 1948
  4. d) 1950

Read Also: 25 Important Physical Education Solved MCQS

6-How many Pakistani athletes participate in 1948 Olympic games ________________

  1. a) 2
  2. b) 3
  3. c) 5
  4. d) 11

7- 2004 Olympic games held in __________

  1. a) Greek
  2. b) England
  3. c) Italy
  4. d) Russia

8- 2nd name of athletics is _______________

  1. a) Races
  2. b) Track exercises
  3. c) Track and Field Exercises
  4. d) Gymnastics

9- In which Olympic 10 km walk is the part of Olympic games ___________

  1. a) 1990
  2. b) 1991
  3. c) 1992
  4. d) 1996

10- Which is the shortest race in Olympic Games _____________

  1. a) 110 meter
  2. b) 100 meter
  3. c) 200 meter
  4. d) Relay races

11- Which is the biggest race in Olympic games ______________

  1. a) 5000 m
  2. b) 10000 m
  3. c) 30000 m
  4. d) Marathon Race

12- Which Pakistani make new record in 400 meter race in SAF Games ___________

  1. a) Muhammad Fiaz
  2. b) Muhammad Ramzan
  3. c) Abdul Rauf
  4. d) Muhammad Saleem

13- Pakistani Athlete Muhammad Rasheed make record in 1987 SAF Games in which event

_______________

  1. a) Disk through
  2. b) Hammer through
  3. c) Javelin Through
  4. d) Short put

14- When first world athletic championship held _________

  1. a) 1980
  2. b) 1981
  3. c) 1982
  4. d) 1983

15-International athletic federation established in __________

  1. a) 1878
  2. b) 1879
  3. c) 1880
  4. d) 1881

16-First World Athletic championship held in which country _________

  1. a) Funland
  2. b) Ireland
  3. c) England
  4. d) Scotland

17-In sprint Races position of start is known as __________

  1. a) Standing start
  2. b) Elongated start
  3. c) Crouch start
  4. d) None of these

18- In 110 meter men hurdle race the height of hurdles ___________

  1. a) 67 m
  2. b) 91 m
  3. c) 84 m
  4. d) 067 m

19- In 100 meter women hurdle race the height of the hurdles __________

  1. a) 80 m
  2. b) 91 m
  3. c) 76 m
  4. d) 84 m

20-Total weight of hurdles _________

  1. a) 3 to 4 kg
  2. b) 8 to 9 kg
  3. c) Not less than 10 kg
  4. d) None of these

21- Total distance of Marathon race ____________

  1. a) 26 km
  2. b) 42 km
  3. c) 195 km
  4. d) 765 km

22- Which test for Doping ___________

  1. a) Sugar test
  2. b) Urine test
  3. c) Stool test
  4. d) Blood test

23- Which device used to measure the wind velocity __________

  1. a) The wind gauge
  2. b) Official Implements
  3. c) Video camera
  4. d) None of these

24- The size of Mats in High jump ____________

  1. a) 5/5 meter
  2. b) 5/4 meter
  3. c) 7/6/8 meter
  4. d) None of these

25- Discus / Hammer / Short put through sector ___________

  1. a) 45
  2. b) 40
  3. c) 90
  4. d) 92

26- Weight of Javelin for women ______________

  1. a) 800 g
  2. b) 600 g
  3. c) 825 g
  4. d) All of these

27-Total Length of Javelin for men ____________

  1. a) 60 to 2.70 m
  2. b) 20 to 2.30 m
  3. c) 65 to 2.75 m
  4. d) None of these

28-In high jump every player have __________ chances.

  1. a) 3
  2. b) 4
  3. c) 5
  4. d) 2

29- In 100 m women hurdles competition distance between hurdles _____________

  1. a) 10 m
  2. b) 20 m
  3. c) 11 m
  4. d) 5 m

30-Distance of Marathon for women ____________

  1. a) 40 km
  2. b) 195 km
  3. c) 195 ml
  4. d) 195 km

Answers

  1. C
  2. C
  3. A
  4. B
  5. C
  6. C
  7. A
  8. C
  9. C
  10. B
  11. D
  12. A
  13. C
  14. D
  15. C
  16. A
  17. C
  18. D
  19. D
  20. C
  21. C
  22. B
  23. A
  24. C
  25. D
  26. B
  27. A
  28. A
  29. D
  30. D

 

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More

1 thought on “Health Physical Education Multiple Choice Questions with Answers Practice Test for Grade 9 10 11 12”

Comments are closed.

error: Content is protected !!