Pak Navy Initial Test Past Papers MCQS Solved pdf

Pak Navy Initial Test Past Papers MCQS Solved pdf 2021 for preparation, pak navy past papers pdf ,pak navy intelligence test mcqs, pak navy ...
Read More

General Science Knowledge Information MCQs for Cadet College Entry Test IQ Intelligence Test Exams Interview Prepare

General Science Knowledge Information MCQs for Cadet College Entry Test IQ Intelligence Test Exams Interview Prepare

26. Myopia is a disease connected with

A. Ears
B. Eyes
C. Lungs
D. Brain

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

27. Leukemia is a disease of the

A. Lungs
B. Blood
C. Skin
D. Nerves

28. Short-sightedness can be corrected by using

A. Convex lens
B. Concave lens
C. Convex-concave lens
D. Concave-convex lens

29. Trachoma is a disease of the

A. Liver
B. Eyes
C. Lungs
D. Kidneys

30. Match the following

Column I Column II

A. Beriberi 1. Vitamin A
B. Scurvy 2. Vitamin B
C. Rickets 3. Vitamin C
D. Night Blindness 4. Vitamin D

A B C D

(a) 3 2 1 4

(b) 2 1 3 4

(c) 2 3 4 1

(d) 2 3 1 4

31. Typhoid and cholera are typical examples of

A. Infectious diseases
B. Air-borne disease
C. Water-borne disease
D. None of these

32. Pyorrhea is a disease of the

A. Nose
B. Gums
C. Heart
D. Lungs

33. Lack of what causes diabetes.

A. Sugar
B. Insulin
C. Calcium
D. Vitamins

34. Appendix is appendix is a part of

A. Small intestine
B. Large intestine
C. Stomach
D. Liver

35. Match the following columns

Column I Column II

A. Cataract 1. Bones
B. Jaundice 2. Eyes
C. Diabetes 3. Liver
D. Arthritis 4. Pancreas

A B C D

(a) 2 3 4 1

(b) 2 3 1 4

(c) 1 3 4 2

(d) 3 2 4 1

36. Bronchitis is a disease of which of the following organs?

A. Blood
B. Bladder
C. Liver
D. Respiratory tract

37. ECG is used for the diagnosis of aliments of

A. Brain
B. Heart
C. Kidneys
D. Lungs

38. Biopsy is done on

A. Tissues taken from a dead body
B. Tissues taken form a living body
C. Blood from veins
D. Blood from arteries

39. Barium is used for

A. Checking blood group
B. X-ray of alimentary canal
C. X-ray of brain
D. None of these

40. Dialysis is used for the treatment of

A. Kidney failure
B. Heart weakness
C. Brain diseases
D. None of these

41. Insulin is injected into the intestines by

A. Pancreas
B. Liver
C. Stomach
D. Gall bladder

42. Lock Jaw, i.e., difficulty in opening the mouth is a symptom of

A. Cholera
B. Plague
C. Tetanus
D. Diphtheria

43. Which of the following pairs is incorrect?

A. Plague-rats
B. Rabies-dog
C. Tapeworm-pig
D. Poliomyelitis-monkey

44. Match the following columns

Column I Column II

A. Air-borne 1. Tetanus
B. Water-borne 2. Tuberculosis
C. Contact 3. Cholera
D. Wound 4. Syphilis

A B C D

(a) 2 3 1 4

(b) 2 3 4 1

(c) 3 2 4 1

(d) 4 3 2 1

45. Ricketts is a disease of the

A. Bones
B. Tissue
C. Muscles
D. Blood

46. Which of the following statements is correct

A. Pulmonary artery carries pure blood
B. Pulmonary artery carries impure blood
C. Pulmonary vein carries impure blood
D. None of these

47. Lungs are situated in the

A. Abdominal cavity
B. Pericardial cavity
C. Buccal cavity
D. Thoracic cavity

48. The human cell contains

A. 44 chromosomes
B. 48 chromosomes
C. 46 chromosomes
D. 23 chromosomes

49. Enzymes help in

A. Respiration
B. Digestion of food
C. Immune system
D. Reproduction

50. Food is normally digested in the

A. Liver
B. Stomach
C. Small intestines
D. Large intestines

ANSWERS

26. b 27. b 28. b 29. b 30. c
31. c 32. b 33. b 34. b 35. a
36. d 37. b 38. b 39. b 40. a
41. a 42. c 43. d 44. b 45. a
46. b 47. d 48. c 49. b 50. c

Download 50 Solved Questions Answers

1 thought on “General Science Knowledge Information MCQs for Cadet College Entry Test IQ Intelligence Test Exams Interview Prepare”

Comments are closed.

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More
error: Content is protected !!