PPSC Sample One Paper MCQs Test With Answers

PPSC Sample One Paper MCQs Test With Answers, Punjab Public Service Commission Lahore Online Preparation of One Paper Tests Examinations MCQs Type Questions download in pdf 1.Nicosia is the capital ...
Read More

English 10th Class Simple Easy Questions Answers Notes Chapter-2

English 10th Class Simple Easy Questions Answers Notes Chapter-2 Chinese New Year

Unit 2: Chinese New Year

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is ...
Read More

Solved Questions Answers from Text Book Lesson

1. Why is Chinese New Year never on the same day each year?

Answer: Because it is celebrated according to Chinese lunar calendar.

2. What is Chinese belief about cleaning houses before new year day?

Answer: They clean their houses to clear out any bad luck from the previous year and to make the house ready to accept the good luck for the coming year.

3. Why does New Year’s Eve dinner consist of eight or nine dishes?

Answer: Because in Chinese language eight means prosperity and nine means long-lasting‟.

4. Is Chinese belief about people having character traits of animals a fact or an opinion?

Answer: I think it is just an opinion.

Solved Questions Answers from Text Book Exercise

1. When does Chinese New Year start?

Answer: Chinese New Year starts between January 21st and February 20th.

2. Why do Chinese families do thorough cleaning of their houses before New Year’s Day?

Answer: They clean their houses to clear out any bad luck from the previous year and to make the house ready to accept the good luck for the coming year.

3. Which colour is not allowed and which colour is encouraged on Chinese New Year? Why?

Answer: Black colour is not allowed as it is a symbol of death and red colour is encouraged as it is associated with warding off
bad spirits.

4. What do decorations on doors and windows symbolize?

Answer: Decorations on doors and windows symbolize good luck and happiness.

5. What is the significance of New Year’s Eve Dinner?

Answer: New Year’s Eve Dinner provides an opportunity Chinese families to sit together.

6. What do the little red envelops filled with money symbolize?

Answer: The little red envelops filled with money symbolize wealth and prosperity.

7. What is the importance of Chinese New Year for Chinese families?

Answer: Chinese New Year is one of the major festivals in Chinese Culture for Chinese families.

Read also: Questions Answers Unit-3

General Knowledge MCQs

General Knowledge Past MCQs Notes Collection, Test Papers, Past Papers, Sample Papers for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More
error: Content is protected !!