English 10th Class Answers of Chapter-13 Questions

Unit 13: Faithfulness English 10th Class Answers of Chapter-13 Questions
Questions Answers from Text Book Exercise

1. What case did the young men bring to Hazrat Umar Farooq ?

Answer: They brought the case of their father’s murder before Hazrat Umar Farooq.

2. Why did the old man hurl a stone at the camel?

Answer: Because the camel had eaten a few leaves from one of his trees.

3. Why did the villager ask Hazrat Umar Farooq to delay the execution?

Answer: The villager wanted to handing over the gold of his brother to a trustee.

4. On what condition was the criminal allowed to leave?

Answer: He was allowed to leave after providing a surety.

5. Why were Sahabas worried?

Answer: Sahabas were worried about the fate of Hazrat Abuzar Ghafari.

6. Why did the accusers forgive the villager?

Answer: They forgave the villager as the forgiveness is divine.

Unit-1 Questions with Answers

Unit-12 Simple Easy Questions Answers 10th English

Unit 12: Population Growth and World Food Supplies Simple Easy Questions Answers 10th English

Questions Answers from Text Book Exercise

1. Which areas are most affected by incessant growth in population?

Answer: The developing countries are the most affected areas by incessant growth in population.

2. Why are developing countries going to suffer more due to over population?

Answer: Because population in these countries is increasing greatly and economic condition is also poor.

3. What is the major cause of food shortages and malnutrition?

Answer: The shortage of fertile land and over population are the major causes of food shortages and malnutrition.

4. How are water resources under great stress?

Answer: Due to over population, water resources are under great stress.

5. What is the effect of depletion of fossil energy?

Answer: The effect of depletion of fossil energy is that the fuel prices are rising everywhere.

6. What is the limitation of improved technology?

Answer: The limitation of improved technology is that it cannot produce natural resources.

7. How can sufficient food supply be made possible for the future generation?

Answer: By saving natural resources and controlling over population.

8. What strategies should be adopted for safe future?

Answer: We should protect natural resources and control the fast growing population.

Questions Answers from Lesson

1. What does the word “depleted” mean?

Answer: It means consumed.

2. Do you also face shortage of water in your locality? Why?

Answer: Yes, we are facing shortage of water due to poor water management system.

3. How is fossil energy a finite source?

Answer: Because we cannot increase or produce it.

4. What other word you can use to replace “optimum”?

Answer: It can be replaced by the words like best or prime.

Unit-13 Questions with answers

Unit-11 English 10th Answers of Questions

Unit 11: Great Expectations Unit-11 English 10th Answers of Questions

Questions Answers from Text Book Exercise

1. Who looked after Pip after the death of his parents?

Answer: His sister and her husband looked after Pip after the death of his parents.

2. Who was Joe? How did he treat Pip?

Answer: Joe was husband of his sister. He was kind to Pip.

3. Why did Pip give food and drink to the prisoner?

Answer: He gave food and drink to the prisoner as an act of kindness.

4. What happened to the prisoner?

Answer: The prisoner was recaptured by the police.

5. Why did the prisoner support Pip?

Answer: He supported Pip as Pip had helped him.

6. What happened to the prisoners’ wealth after his death?

Answer: After the prisoner’s death, all his wealth was occupied by the government.

7. Do you know a person who achieved success in life through his hard work?

Answer: Yes, I myself have achieved success through hard work. And also I know other such persons.

Questions Answers from Lesson

1. Have you read any novel by Charles Dickens?

Answer: Yes, I have read a novel “A Tale of Two Cities” by Charles Dickens.

2. What kind of boy was Pip?

Answer: Pip was a kind and hardworking boy. He was a lonely orphan.

3. What changed Pip’s life?

Answer: Education changed his life.

4. How did Pip become a successful businessman?

Answer: He became a successful businessman through his hard work and determination.

Unit-12 Questions with Answers

error: Content is protected !!