Pak Navy Initial Test Past Papers MCQS Solved pdf

Pak Navy Initial Test Past Papers MCQS Solved pdf 2021 for preparation, pak navy past papers pdf ,pak navy intelligence test mcqs, pak navy ...
Read More

Simple Easy Questions Answers of Unit-1 English 10th Class

Simple Easy Questions Answers of Unit-1 Hazrat Muhammad an Embodiment of Justice English 10th Class

Unit 1: Hazrat Mohammad an Embodiment of Justice

Solved Questions Answers from Lesson:

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

1. How did the Holy Prophet resolve the issue regarding the Black Stone?

Answer: The Holy Prophet resolved the issue by an equitable plan.

2. Why did Quraish think that the Holy Prophet would favour them?

Answer: Because Quraish was a respectable and strong tribe.

3. Why did non-Muslims trust the Holy Prophet ?

Answer: Because the Holy Prophet was well-known for his justice.

4. What advice did the Holy Prophet give to Hazrat Ali ?

Answer: The Holy Prophet advised Hazrat Ali not to decide any case without hearing arguments of both the parties.

5. What does the word “proclaimed” mean?

Answer: It means declare something in the public.

Solved Questions Answers from Text Book Exercise:

1. How can people achieve perfection in the moral, spiritual and social areas of life?

Answer: People can achieve perfection in the moral, spiritual and social areas of life by following the life of the Holy Prophet.

2. How did the Holy Prophet set high and noble ideals for all mankind?

Answer: The Holy Prophet set high and noble ideals for all mankind through his practical
examples.

3. How were people of Makkah convinced of the Holy Prophet’s justice even before his
Prophethood?

Answer: Because The Holy Prophet had always fair and just dealings with all people before his Prophethood.

4. What standards of justice did the Holy Prophet practice as head of the state of Madinah?

Answer: As head of the state of Madinah, he decided all cases on merit with justice and equity.

5. What made non-Muslims bring their suits to the Holy Prophet ?

Answer: The non-Muslims brought their suits to the Holy Prophet because he was well known for his justice.

6. How does the Quran describe the personality of the Holy Prophet ?

Answer: The Holy Quran describes as, “We have, indeed, in the Messenger of Allah, a good example for anyone whose hope is in Allah and the Final Day.” Read also Unit-2 Questions Answers

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More
error: Content is protected !!