Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams Quizzes,General Knowledge about Pakistan and Its ...
Read More

Unit-12 Simple Easy Questions Answers 10th English

Unit 12: Population Growth and World Food Supplies Simple Easy Questions Answers 10th English

Questions Answers from Text Book Exercise

1. Which areas are most affected by incessant growth in population?

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

Answer: The developing countries are the most affected areas by incessant growth in population.

2. Why are developing countries going to suffer more due to over population?

Answer: Because population in these countries is increasing greatly and economic condition is also poor.

3. What is the major cause of food shortages and malnutrition?

Answer: The shortage of fertile land and over population are the major causes of food shortages and malnutrition.

4. How are water resources under great stress?

Answer: Due to over population, water resources are under great stress.

5. What is the effect of depletion of fossil energy?

Answer: The effect of depletion of fossil energy is that the fuel prices are rising everywhere.

6. What is the limitation of improved technology?

Answer: The limitation of improved technology is that it cannot produce natural resources.

7. How can sufficient food supply be made possible for the future generation?

Answer: By saving natural resources and controlling over population.

8. What strategies should be adopted for safe future?

Answer: We should protect natural resources and control the fast growing population.

Questions Answers from Lesson

1. What does the word “depleted” mean?

Answer: It means consumed.

2. Do you also face shortage of water in your locality? Why?

Answer: Yes, we are facing shortage of water due to poor water management system.

3. How is fossil energy a finite source?

Answer: Because we cannot increase or produce it.

4. What other word you can use to replace “optimum”?

Answer: It can be replaced by the words like best or prime.

Unit-13 Questions with answers

Islamic Studies Online MCQS Practice Test

Islamic Studies Online MCQS Practice Test Islamic Studies Islamiat Islamyat ...
Read More

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation, Download ...
Read More
error: Content is protected !!