General Knowledge MCQs

General Knowledge Past MCQs Notes Collection, Test Papers, Past Papers, Sample Papers for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

Everyday Science MCQs

Every Day Science Past MCQS, General Science Past MCQS Papers. Test Preparation, Important Notes, Guess Papers,Quiz Preparation ,Prepare ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Current Affairs MCQs

Comprehensive Collection of Current Affairs MCQs Notes for Preparation of Examinations, Current Affairs Tests, Quiz Questions Answers for ...
Read More

Urdu MCQs

Urdu Past MCQs Notes Papers, Punjab Public Service Commission Urdu Past MCQs,Sindh Public Service Commission Past MCQS, Balochistan ...
Read More

Computer Science MCQs Notes

Solved MCQs Past Papers Computer Science Past Papers Computer Science MCQs Notes for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

English MCQs

English Solved MCQS from Past Papers, English Literature Questions with Answers, English Objective Type Questions with Answers for ...
Read More

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website ...
Read More

PPSC SSE Arts Science Sample Past Papers

PPSC SSE Arts Science Past Papers MCQS in pdf book download

1.Which is the national Animal of Pakistan?
a. Markhor
B. Goat
C. Camel
D. Snow leopard

Ans. A

2.When did Quaid e Azam join All India
Muslim league ?
a. 1911
B. 1912
C. 1913
D. 1914

Ans: C

3.When did Lord Mountbatten arrive in Delhi as new Viceroy of India?
a. Feb 22, 1947
B. Mar 22, 1947
C. Apr 22, 1947
D. May 22, 1947

Ans: B

4.Who Built the Lahore?
a. Shajahan
B. Akbar
C. Humayun
D. Jahangir

Ans:B

5.Name the largest desert of Pakistan?
a. Thal
B. Thar
C. Cholistan
D. None

Ans: B

6.When Muhammad Ali jinnah was given the title of Quaid-e-Azam?
a. 1935
B. 1932
C. 1938
D. 1939

Ans: C

7.First Constitution in Pakistan was imposed in?
a. 23rd march 1956
B. 25th march 1956
C. 24th march 1956
D. 26th march 1956

Ans: A

8.Namaz-e-Khasoof is offered at the time of?
A. Lunar eclipse
B. Solar eclipse
C. earthquake
D. heavy rain

Ans: A

9.Which country is called the “Land of Prophets”?
A. Saudi Arabia
B. Syria
C. Palestine
D. Iraq

Ans: C

10.Which Surah of Quran has Bismillah twice ?
A. Aal-e-Imraan Mount
B. Al-Namal
C. Yaaseen
D. Muhammad

Ans: B

11.Which surah starts without “Bismillah?
A. Al-Baqara
B. Al-Nisa
C. Al-Toba
D. Al-Ikhlas

Ans: C

12.Mosque of was demolished by prophet?
A. Quba
B. Harmain
C. Nabavi
D. Zarar

Ans: D

13.Real name of Abu Jehl was bin Hisham?.
A. Abha
B. Saleh
C. Omar
D. Ali

Leave a Comment

error: Content is protected !!