General Knowledge MCQs

General Knowledge Past MCQs Notes Collection, Test Papers, Past Papers, Sample Papers for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

Everyday Science MCQs

Every Day Science Past MCQS, General Science Past MCQS Papers. Test Preparation, Important Notes, Guess Papers,Quiz Preparation ,Prepare ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Current Affairs MCQs

Comprehensive Collection of Current Affairs MCQs Notes for Preparation of Examinations, Current Affairs Tests, Quiz Questions Answers for ...
Read More

Urdu MCQs

Urdu Past MCQs Notes Papers, Punjab Public Service Commission Urdu Past MCQs,Sindh Public Service Commission Past MCQS, Balochistan ...
Read More

Computer Science MCQs Notes

Solved MCQs Past Papers Computer Science Past Papers Computer Science MCQs Notes for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

English MCQs

English Solved MCQS from Past Papers, English Literature Questions with Answers, English Objective Type Questions with Answers for ...
Read More

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website ...
Read More

PPSC SESE Science Arts Past Papers in pdf

PPSC SESE Science Arts Past Papers MCQS download in pdf and prepare online tests

1.Pakistan day is observed on ?
a. 5th February
B. 8th March
C. 21st March
D. 23rd March

Ans: D

T2.he height of Nanga Parbat is?
a. 8,126m
B. 7,521m
C. 6,125m
D. 9,500m

Ans: A

3.The length of Siachen Glacier is?
a. 60km
B. 76km
C. 50km
D. 80km

Ans: B

4.What is the Total Height of K-2 Peak ?
a. 8210 meter
B. 8410 meter
C. 8611 meter
D. 8511 meter

Ans: C

5.Ayoub National park is situated in ?
a. Rawalpindi
B. Nurree
C. ICT
D. None of them

Ans: A

6.Mangla dam is located in?
a. Punjab
B. KPK
C. AJ&K
D. FATA

Ans: C

7.Polo game originated from?
a. Gilgit Baltistan
B. Iran
C. USA
D. Subcontinent

Ans: A

8.The Nehru Report was published in?
a. April 1927
B. August 1927
C. April 1928
D. August 1928

Ans: D

9.The National Anthem of Pakistan is written by?
a. Quaid-e-Azam
B. Allama Iqbal
C. Hafiz Jalandhri
D. Chaudry Rehmat Ali

Ans: C

10.Labour Day is observed on?
a. 21st February
B. 9th May
C. 1st May
D. 22nd March

Ans: C

11.What is the total length of Indus River?
a. 2900 km
B. 2514 km
C. 3180 km
D. 7854 km

Ans: C

12.What Is The National Tree of Pakistan?
a. Neem
B. Peepul
C. Sheesham
D. Deodar

Ans: D

13.What does the CPEC stands for ?
a. China Pakistan Electrical Coal
B. China Pakistan Electronics Corporation
C. China Pakistan Economic Corridor
D. China Portagal Economical Corporation

Ans: C

Leave a Comment

error: Content is protected !!