Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests

Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests National Testing Service of Pakistan Preparation Notes Download PDF MCQs and Material for various posts National ...
Read More

Lecturer Psychology MCQS Past Papers pdf download

Lecturer Psychology MCQS Past Papers pdf download online practice tests

1.Structuralism was founded by.
A. Wilhem Wundt
B. Ivan Pavlov
C. Sigmund Freud
D. None of these
ANSWER: A

2.Psychology was perceived as the study of soul and spirit.
A. No
B. Yes
C. Maybe
D. Undecided
ANSWER: B

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

3.The stimulation of sense organ is called.
A. Perception
B. Snsation
C. Emotion
D. None
ANSWER: B

4.Behaviorist School of thought was founded by.
A. Ivan Pavlov
B. J.B Watson
C. Both A and B
D. None of these
ANSWER: C

5.Introspection is the concept of.
A. Functionalism
B. Psychoanalysis
C. Structuralism
D. None of these
ANSWER: C

6.Carl Rogers gave several contributions in.
A. Psychoanalysis
B. Behaviorism
C. Structuralism
D. Humanistic
ANSWER: D

7.Hierarchy of Needs was presented by.
A. Abraham Maslow
B. Carl Rogers
C. Max Werthmeir
D. None of these
ANSWER: A

8.Broad explanations and predictions concerning phenomena of interest.
A. Practical
B. Experiment
C. Theory
D. None of these
ANSWER: C

9.A prediction on the basis of theory is.
A. Fact
B. Hypothesis
C. Both A and B
D. None
ANSWER: B

10.Neurons end in small bulges called.
A. Axon
B. Dendrite
C. Terminal buttons
D. None of these
ANSWER: C

11.How many types of observations are there?
A. Two
B. Four
C. Three
D. None of these
ANSWER: A

12.A neuron has a cell body with a cluster of fibers called.
A. Axon
B. Dendrite
C. Terminal buttons
D. None of these
ANSWER: B

13.The branch of psychology which deals with childhood of human being.
A. Clinical Psychology
B. Child Psychology
C. Positive Psychology
D. None of these
ANSWER: B

14.An in-depth, intensive investigation of a single individual or a small group.
A. Survey
B. Case Study
C. Archival Research
D. None
ANSWER: B

15.People need light to.
A. See
B. Hear
C. Smell
D. Taste
ANSWER: A

16.A group that receives no treatment is called.
A. Experimental group
B. Placebo Group
C. Control Group
D. None of these
ANSWER: C

17.On the opposite side of the cell body is a long, slim, tube-like extension called.
A. Axon
B. Dendrite
C. Terminal buttons
D. None of these
ANSWER: A

18.protein that wraps around the axon.
A. Axon
B. Myelin sheath
C. Terminal buttons
D. None of these
ANSWER: B

19.Money, Good Grades, Attention, Flattery, Praise are types of.
A. Primary reinforces
B. Positive reinforcers
C. Secondary reinforcers
D. All of these
ANSWER: C

20.Preserves Memory in its Original Sensory form for a Brief Time.
A. Long term memory
B. Short term memory
C. Photographic memory
D. Sensory memory
ANSWER: D

Islamic Studies Online MCQS Practice Test

Islamic Studies Online MCQS Practice Test Islamic Studies Islamiat Islamyat ...
Read More

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation, Download ...
Read More
error: Content is protected !!