Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests

Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests National Testing Service of Pakistan Preparation Notes Download PDF MCQs and Material for various posts National ...
Read More

KPPSC Math Lecturer Sample Past Papers 45 Important MCQS

KPPSC Math Lecturer Sample Past Papers 45 Important MCQS download in pdf

1.Every non-empty set of real numbers which has an lower bond has the.
A. Infimum
B. Supremum
C. Both A & B
D. None of these
ANSWER: A

2.If f is monotonic increasing on [a, b] and is bounded on [a, b] then f is _____ on [a, b].
A. Integrable
B. Increasing function
C. Continuous
D. Decreasing function
ANSWER: A

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

3.Z={1,2,3,4,…}, the set is.
A. Bounded above
B. Bounded below
C. Not bounded above
D. Both A and B
ANSWER: B

4.A function which is one-one and onto at a time is called.
A. Bijective function
B. Increasing function
C. Decreasing function
D. None of these
ANSWER: A

5.The function f(x)=x3-3x+7 has a critical point at.
A. 2
B. 3
C. 2/3
D. 3/2
ANSWER: D

6.The function f(x)=2×2-8x+4 is increasing on the interval.
A. (-infinity,0]
B. [0,infinity)
C. [2,infinity)
D. [0,2]
ANSWER: C

7.Improper integral is also called.
A. Generalized
B. Infinite
C. Finite
D. Both A and B
ANSWER: D

8.Beta function is also known as.
A. Beta integral
B. Eulerian integral
C. Both A and B
D. None of these
ANSWER: C

9.Maxima and Minima occur.
A. Simultaneously
B. Once
C. Alternately
D. Rarely
ANSWER: C

10.A function defined from R->R is called.
A. Definite function
B. Real valued function
C. Both A and B
D. None of these
ANSWER: B

11.De L’ Hospital was the famous mathematician of.
A. French
B. German
c. American
D. None
ANSWER: A

12.If f’ is Integrable on [a, b] with b>a, then.
A. Integrate[f’=f(a)-f(b),lim a->b]
B. Integrate[f’=f(b)-f(a),lim a->b]
C. Integrate[f’=f’(a)-f’(b),lim a->b]
D. Integrate[f’=f’(b)-f’(a),lim a->b]
ANSWER: B

13.Euler was mathematician of.
A. France
B. German
C. Scotland
D. Swiss
ANSWER: D

14.The slop intercept form is also called.
A. Normal form
B. Parametric form
C. Straight line
D. Gradient form
ANSWER: D

15.The segment of the y-axis intercepted within the ellipse as the.
A. Major axis
B. Minor axis
C. Discriminant
D. None
ANSWER: B

16.Every bounded sequence is convergent.
A. True
B. False
ANSWER: A

17.Every open interval is bounded.
A. True
B. False
ANSWER: A

18.Every closed interval is finite.
A. True
B. False
ANSWER: B

19.Square root of 8 is a rational number.
A. True
B. False
ANSWER: B

20.The set S = {x : x is a real number and x < 5 }.
A. The set A is bounded above
B. The set A is bounded below
C. The set A is bounded
D. None of these
ANSWER: A

21.The sum of two irrational numbers is an irrational number.
A. True
B. False
ANSWER: A

22.If left hand limit and right hand limits of a functions are equaland finite at x = a, then — .
A. Function is bounded at x = a
B. Function is continuous at x = a
C. Limit of function exists at x = a
D. None of these
ANSWER: C

23.The constant function is always continuous.
A. True
B. False
ANSWER: A

24.The constant function is always bounded.
A. True
B. False
ANSWER: A

25.Every differeniable function is always continuous.
A. True
B. False
ANSWER: A

26.Every continuous function is always differentiable.
A. True
B. False
ANSWER: B

27.The absolute function is differentiable at x = 0.
A. True
B. False
ANSWER: B

28.The graph of a linear function is.
A. Straight line parallel to x axis
B. Straight line parallel to y axis
C. Straight line
D. None of these
ANSWER: C

29.The graph of absolute of x is.
A. V shaped
B. U shaped
C. Zigzag shaped
D. None of these
ANSWER: A

30.The Maclurine series is taken about.
A. X = – 1
B. X = 0
C. X =1
D. None of these
ANSWER: B

31.Mathematical modeling technique designed to optimize the usage of resources is called.
A. Function
B. Composition
C. Linear
D. Linear programing
ANSWER: D

32.IN LP (Linear programing ) we aim to optimize.
A. Variable
B. Objective
C. Condition
D. None of these
ANSWER: B

33.IN LP we need to satisfy.
A. Objective
B. Constraints
C. Variables
D. None of these
ANSWER: B

34.In LP we seek to determine.
A. Variables
B. Constraints
C. Conditions
D. None of these
ANSWER: A

35.Any solution that satisfies all the constraints of model is called.
A. Solvent
B. Insolvent
C. Feasible
D. None of these
ANSWER: D

36.A typical LP model may includes.
A. Many variables
B. Many constraints
C. A and B
D. None of these
ANSWER: C

37.The solution side of 6x+4y≤24 includes.
A. (6,1)
B. (1,6)
C. (8,1)
D. ( 0,2)
ANSWER: D

38.Point (4,5) satisfy.
A. X+y<9
B. X+y>9
C. X+y=9
D. None of these
ANSWER: C

39.X+y=0 is passes through ———–quadrants.
A. First
B. Second
C. Fourth
D. Band C
ANSWER: D

40.Equation of horizontal line is.
A. X+y=0
B. Y=4
C. X=4
D. None of these
ANSWER: B

41.Optimum solution is always associated with.
A. Line
B. Graph
C. Corner point
D. None of these
ANSWER: C

42.Identifying the extreme points of graph algebraically is called.
A. Simplex method
B. Graphical
C. Linear
D. None of these
ANSWER: A

43.For simplex method we convert the inequality constraints into.
A. Slack variables
B. Surplus
C. Equations
D. None of these
ANSWER: C

44.In the standard LP form all the constraints are equations wit —– right hand side.
A. Positive
B. Negative
C. Nonnegative
D. None of these
ANSWER: C

45.In the standard LP form all variables are.
A. Nonnegative
B. Square
C. Cubic
D. None of these
ANSWER: A

Islamic Studies Online MCQS Practice Test

Islamic Studies Online MCQS Practice Test Islamic Studies Islamiat Islamyat ...
Read More

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation, Download ...
Read More
error: Content is protected !!