Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests

Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests National Testing Service of Pakistan Preparation Notes Download PDF MCQs and Material for various posts National ...
Read More

BS Math Entry Test Solved MCQS Past Papers pdf

BS Physics Entry Test Solved MCQS Past Papers pdf download online practice test

1.X+y≤3 equivalent to.
A. X+y+s =3
B. X+y-s=3
C. X+y-3=0
D. None of these
ANSWER: A

2.3x+y ≥-5 equivalent to.
A. 3x+y+s=-5
B. -3x-y+s=5
C. Aor B
D. None of these
ANSWER: B

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

3.Minimization of function -f(u,v,w,x,y) is equivalent to maximization of.
A. f(x)
B. f(u,v,w,x,y)
C. -f(u,v,w,x,y)
D. None of these
ANSWER: B

4.F=4x+2y+3z is called.
A. Linear function
B. Graph function
C. Square function
D. None
ANSWER: A

5.A point where objective function takes maximum or minimum value is called.
A. Point
B. Optimum solution
C. Curve
D. None
ANSWER: B

6.Vectors are a special case of.
A. Vector
B. Gradient
C. Matrices
D. None
ANSWER: C

7.If A+B has order 2by 2 then total entries of A are.
A. 5
B. 4
C. 8
D. None
ANSWER: B

8.5B=2B+—
A. 2B
B. 3B
C. 4B
D. None
ANSWER: B

9.AI=IA=A then I is called —- matrix.
A. Strong
B. Weaker
C. Unit
D. None
ANSWER:

10.The matrix 5I is called.
A. Unit matrix
B. Identity matrix
C. Scalar matrix
D. None
ANSWER: C

11.If order of x is n x n Then x^o=_______.
A. O matrix
B. I
C. X
D. Non
ANSWER: B

12.If order of 〖(4A)〗^t is 5×5 Then order of A is.
A. 25
B. 8
C. 5
D. Non
ANSWER: D

13.If order of x is n x n Then order of x^o is.
A. O matrix
B. N
C. 0
D. Non
ANSWER: D

14.If matrix A is of order 3×4 and matrix B is of 4×3 then A+B is.
A. O matrix
B. Matrix A
C. Matrix B
D. Non
ANSWER: D

15.If 5(AB)=.
A. A^5 B
B. (5A)(5B)
C. (5A)B
D. Non
ANSWER: C

16.A constant of integration is involved in the definite integrals.
A. True
B. False
ANSWER: B

17.The Taylor series is derived from the Maclurine series.
A. True
B. False
ANSWER: B

18.Maclurine series is a special case of Taylor series.
A. True
B. False
ANSWER: A

19.The graph of Exp(x) is —-.
A. Strictly increasing
B. Steadly increasing
C. Strictly decreasing
D. Steadly decreasing
ANSWER: A

20.The tangent and normal lines at a point are perpendicular to each other.
A. True
B. False
ANSWER: A

21.Using general notation the length of major axis of an ellipse is.
A. L = 2a
B. L= 3a
C. L = 4a
D. None of these
ANSWER: A

22.X= [email protected], y = [email protected] are parametric equations of —–.
A. Circle
B. Ellipse
C. Hyperbola
D. Parabola
ANSWER: B
23.X= [email protected], y = [email protected] are parametric equations of —–.
A. Circle
B. Ellipse
C. Hyperbola
D. Parabola
ANSWER: A

Islamic Studies Online MCQS Practice Test

Islamic Studies Online MCQS Practice Test Islamic Studies Islamiat Islamyat ...
Read More

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation, Download ...
Read More
error: Content is protected !!