Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests

Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests National Testing Service of Pakistan Preparation Notes Download PDF MCQs and Material for various posts National ...
Read More

Join PAF MCQS Test Past Papers Physics download pdf

Join PAF MCQS Test Past Papers Physics download pdf online practice tests
1.Diamond is an electrical.
A. Conductor
B. Semiconductor
C. Superconductor
D. Insulator
ANSWER: D

2.Both electrons and holes serve as charge carriers when the silicon is put under a.
A. Pressure
B. Temperature
C. Conductor
D. Potential difference
ANSWER: D

3.A semiconductor is formed by which bond.
A. Covalent
B. Electrovalent
C. Co-ordinate
D. None
ANSWER: A

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

4.The most commonly used semiconductor is.
A. Germanium
B. Silicon
C. Carbon
D. Sulphur
ANSWER: B

5.A semiconductor has generally how many valence electrons.
A. 2
B. 3
C. 6
D. 4
ANSWER: D

6.When a pure semiconductor is heated, its resistance.
A. Goes up
B. Goes down
C. Remains the same
D. None
ANSWER: B

7.When a pentavalent impurity is added to a pure semiconductor, it becomes.
A. An insulator
B. An intrinsic semiconductor
C. P-type semiconductor
D. N-type semiconductor
ANSWER: D

8.Addition of pentavalent impurity to a semiconductor creates many.
A. Free electrons
B. Holes
C. Valence electrons
D. Bound electrons
ANSWER: A

9.The number of valence electrons in pentavalent impurity is.
A. 3
B. 5
C. 4
D. 6
ANSWER: B

10.An n-type semiconductor is.
A. Positively charged
B. Negatively charged
C. Electrically neutral
D. None of the above
ANSWER: C

11.A trivalent impurity has how many valence electrons.
A. 4
B. 5
C. 6
D. 3
ANSWER: D

12.Addition of trivalent impurity to a semiconductor creates many.
A. Holes
B. Free electrons
C. Valence electrons
D. Bound electrons
ANSWER: A

13.As the doping to a pure semiconductor increases, the bulk resistance of the semiconductor.
A. Remains the same
B. Increases
C. Decreases
D. None of the above
ANSWER: C

14.In a semiconductor, current conduction is due to.
A. Only holes
B. Only free electrons
C. Holes and free electrons
D. None of the above
ANSWER: C

15.In the depletion region of a pn junction, there is a shortage of.
A. Acceptor ions
B. Holes and electrons
C. Donor ions
D. None of the above
ANSWER: B

Islamic Studies Online MCQS Practice Test

Islamic Studies Online MCQS Practice Test Islamic Studies Islamiat Islamyat ...
Read More

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation, Download ...
Read More
error: Content is protected !!