General Knowledge MCQs

General Knowledge Past MCQs Notes Collection, Test Papers, Past Papers, Sample Papers for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

Everyday Science MCQs

Every Day Science Past MCQS, General Science Past MCQS Papers. Test Preparation, Important Notes, Guess Papers,Quiz Preparation ,Prepare ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Current Affairs MCQs

Comprehensive Collection of Current Affairs MCQs Notes for Preparation of Examinations, Current Affairs Tests, Quiz Questions Answers for ...
Read More

Urdu MCQs

Urdu Past MCQs Notes Papers, Punjab Public Service Commission Urdu Past MCQs,Sindh Public Service Commission Past MCQS, Balochistan ...
Read More

Computer Science MCQs Notes

Solved MCQs Past Papers Computer Science Past Papers Computer Science MCQs Notes for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

English MCQs

English Solved MCQS from Past Papers, English Literature Questions with Answers, English Objective Type Questions with Answers for ...
Read More

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website ...
Read More

Functional English MCQS Past Papers Questions Answers

Functional English MCQS Past Papers Questions Answers for B.Com Part-1 Solved in pdf and online practice tests

1.Hazlitt’s son joined a ——— school.
A. Day
B. Evening
C. Boarding
D. English
ANSWER: C

2.Ill names beget ——— blood.
A. Ill
B. Foul
C. Cold blood
D. Red blood
ANSWER: A

3.The author advises him not to become a bookworm lest he should develop a ——– in the shoulders.
A. Pain
B. Strain
C. Stress
D. Stoop
ANSWER: D

4.With respect to your ———-, I wish you to choose them neither form caprice nor accident.
A. Enemies
B. Classmates
C. Neighbours
D. Friends
ANSWER: D

5.According to Ruskin with God’s servants work is first and ——– is always second.
A. Gold
B. Money
C. Fee
D. Knowledge
ANSWER: C

6.With excellent and rightly trained people their ——– is first.
A) work
B) money
C) fee
D) faith
ANSWER: A

7. With Fiend’s servants their ——— is first.
A. Work
B. Country
C. Fee
D. Wisdom
ANSWER: C

8.Ford’s contemporary businessmen paid great attention to money instead of ——-.
A. Goods
B. Business
C. Job
D. Service
ANSWER: D

9.If once a car was sold, its performance, after sale-service and repair were no concern of the ———.
A. Manufacturer
B. Seller
C. Buyer
D. Storekeeper
ANSWER: A

10.The automobile business was not on what I would call an ——– basis.
A. Sound
B. Weak
C. Honest
D. Storekeeper
ANSWER: C

11.Those men in business who call themselves ——— say that money is “worth” 6 per cent, or 5 per cent.
A. Businessmen
B. Financiers
C. Lenders
D. Borrowers
ANSWER: B

12.We are told by some ancient authors that ———- was instructed in eloquence by a woman.
A. Plato
B. Ruskin
C. Aristotle
D. Socrates
ANSWER: D

13.Mrs. Fiddle can entertain her guests the whole afternoon with the wit of her little ——– who is still
unable to speak.
A. Dog
B. Boy
C. Parrot
D. Girl
ANSWER: B

14.In ——– he wishes his son to become an honest man.
A. Religion
B. Trade
C. Politics
D. Sports
ANSWER: C

15.According to Hazlitt everything depends on first ———-.
A. Appearance
B. Expressions
C. Impressions
D. Attempt
ANSWER: C

16.Do not begin to ——– with the world too soon.
A. Quarrel
B. Agree
C. Disagree
D. Live
ANSWER: A

17.You are, I think, too fond of ———- as it is.
A. Playing
B. Cooking
C. Sleeping
D. Reading
ANSWER: D

18.I would not, however, have you run away with a notion that the rich are ——–.
A. Knave
B. Mean
C. Generous
D. Miser
ANSWER: A

19.Term———- is one great ingredient in the conduct of life.
A. Honesty
B. Wisdom
C. Gravity
D. Unity
ANSWER: C

20.Judas Iscariot was a ——— of Jesus Christ.
A. Enemy
B. Companion
C. Neighbour
D. Well-wisher
ANSWER B

21.Iscariot betrayed Christ for ——— pieces of silver.
A. Twenty
B. Thirty
C. Forty
D. Fifty
ANSWER: B

22.A manufacturer is not through with his customer when a sale is ———-.
A. Pending
B. Postponed
C. Finished
D. Complete
ANSWER: D

23.There is also the great fear of being thought a ———-.
A. Fool
B. Miser
C. Financier
D. Corrupt
ANSWER: A

24.A dissatisfied customer is the worst of all ———.
A. Accomplishments
B. Achievements
C. Advertisements
D. Realities
ANSWER: C

25.Henry Ford was the manufacturer of ———–.
A. Cars
B. Planes
C. Motor bikes
D. Air-conditioners
ANSWER: A

26.He also rejects the idea of refinancing if first ———- does not succeed.
A. Investment
B. Attempt
C. Financing
D. Impression
ANSWER: C

27.The first kind of female orators are those who stir up the ———–.
A. Passions
B. Thoughts
C. Feelings
D. Anger
ANSWER: A

28.The second kind of female orators may be called ————.
A. Gossips
B. Censorious
C. Coquettes
D. Greedy
ANSWER: B

29.The third kind of female orators may be called ————-.
A. Gossips
B. Censorious
C. Coquettes
D. Talkative
ANSWER: A

30.The fourth kind of female orators may be called ————-.
A. Gossips
B. Censorious
C. Coquettes
D. Eloquent
ANSWER: C

Leave a Comment

error: Content is protected !!