Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams Quizzes,General Knowledge about Pakistan and Its ...
Read More

10th English Unit-10 Simple Answers of Questions

Unit 10: A World Without Books 10th English Unit-10 Simple Answers of Questions

Questions Answers from Text Book Exercise

1. How does a book connect the reader and the writer?

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

Answer: A book connects the reader and writer through its pages.

2. In what way books are better than radio, TV and Internet?

Answer: Books are a source of comfort for us and we read them any time at any place.

3. “It’s a slow food in a world given over to fast food” Explain.

Answer: It means books reading is like a slow food that we understand and digest slowly in these days when nobody has time.

4. Why should people be given more opportunity to read books?

Answer: Because books provide people safe shelters, sustenance and roads forward.

5. Which book has inspired you the most? Why?

Answer: The Holy Quran has inspired me the most as It shows us the right path.

Additional Short Questions:

1. Have you ever experienced the same feelings while reading a book?

Answer: Yes, I have often experienced such feelings. Rather, whenever I read, I get involved in the text.

2. Can modern technology take the place of books?

Answer: No, modern technology cannot take the place of books. On screen text is no equal to a printed text.

3. Why does the author use the terms “fast food” and “slow food”?

Answer: The author creates textual beauty by using these terms. Moreover, he contrasts the fast world of technology with the slow world of books.

4. What role does a library play to promote the habit of book readings?

Answer: The libraries promote the habit of reading by offering a variety of books on all topics.

Unit-11 Questions with Answers

Islamic Studies Online MCQS Practice Test

Islamic Studies Online MCQS Practice Test Islamic Studies Islamiat Islamyat ...
Read More

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation, Download ...
Read More
error: Content is protected !!