Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests

Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests National Testing Service of Pakistan Preparation Notes Download PDF MCQs and Material for various posts National ...
Read More

Business Taxation Solved MCQS Questions Answers

Business Taxation Solved MCQS Questions Answers download online pdf

1.Special tax year ends on.
A. 31st March
B. 30th June
C. 30th September
D. 31st December
ANSWER: C

2.The period between ending date of the last tax year and starting date of the changed tax year.
A. Normal tax year
B. Special tax year
C. Transitional tax year
D. None of above
ANSWER: C

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

3.Heads of income under the income tax ordinance 2001 are.
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
ANSWER: D

4.Reduction in tax liability for full time teacher is.
A. 50%
B. 40%
C. 30%
D. 20%
ANSWER: B

5.Who appointed the FBR.
A. Local government
B. Provincial government
C. Federal government
D. None of above
ANSWER: C

6.Sub-ordinate to the commissioner inland revenue.
A. Commissioner inland revenue
B. Inland revenue officer
C. Supretendent inland revenue
D. All of above
ANSWER: D

7.Tax rate on prize on prize bond.
A. 10%
B. 15%
C. 20%
D. 30%
ANSWER: B

8.Medical allowance is exempt upto.
A. 10% of MTS
B. 10% of basic salary
C. 20% of MTS
D. 20% of basic salary
ANSWER: B

9.For accommodation mufasal area is termed for.
A. Small city
B. Big city
C. Metropolitan area
D. Cantonment area
ANSWER: A

10.Employer’s contribution in recognized provident fund is.
A. Taxable
B. Exempt
C. Exempt upto 1/3rd of basic salary
D. Exempt upto 10% of basic salary or Rs.150,000, which ever is less
ANSWER: D

11.For the tax year 2019, where the taxable income of salaried individual does not exceed of
Rs.4,00,000 tax rate is.
A. 0%
B. 3%
C. 5%
D. 10%
ANSWER: A

12.Monthly payment paid by employer to employee after retirement is termed as.
A. Gratuity
B. Pension
C. Annutiy
D. Provident fund
ANSWER: B

13.Which one of the following is related to the income from property.
A. Section 12
B. Section 15
C. Section 18
D. Section 37
ANSWER: B

14.Income from property is.
A. First source of income
B. Second source of income
C. Third source of income
D. Fourth source of income
ANSWER: B

15.Rate of depreciation for all types of buildings under the third schedule is.
A. 10%
B. 15%
C. 20%
D. 25%
ANSWER: A

16.Special tax year ends on.
A. 31st March
B. 30th June
C. 30th September
D. 31st December
ANSWER: C

17.A person whose name appears in the active taxpayer list is
A. Non filer
B. Filer
C. Taxpayer
D. None of above
ANSWER: B

18.KIBOR means.
A. Karachi inter bank official rate
B. Karachi inter bank offered rate
C. karachi intra bank offered rate
D. None of above
ANSWER: B

19.Reduction in tax liablity for full time Researcher is.
A. 50%
B. 40%
C. 30%
D. 20%
ANSWER: B

20.Basic function of FBR.
A. Tax collection only
B. Administration of tax system only
C. Both A & B
D. None of above
ANSWER: C

21.Who appoints the chairman of FBR.
A. Local government
B. Provincial government
C. Federal government
D. None of above
ANSWER: C

22.Which one of the followings is an AOP.
A. A finance society
B. A small company
C. A firm
D. None of above
ANSWER: C

23.Value of accommodation provided by employer to employee in big city.
A. 30% of MTS
B. 30% of Basic salary
C. 45% of MTS or basic salary
D. 30% of MTS or basic salary
ANSWER: C

24.A person whose name does not appear in the active tax payer list is:
A. Filer
B. Non Filer
C. Taxpayer
D. All of the above
ANSWER: B

25.Employer’s contribution in unrecognized provident fund is.
A. Taxable
B. Exempt
C. There is no tax treatment of such contribution
D. Exempt upto 10% of basic salary or Rs.150,000, which ever is less
ANSWER: C

26.For the tax year 2019, where the taxable income of salaried individual exceed Rs.4,00,000 but does
not exceed Rs.8,00,000 tax rate is.
A. 0%
B. 3%
C. 5%
D. 10%
ANSWER: C

27.Payment paid by employer to employee at the time of retirement is termed as.
A. Gratuity
B. Pension
C. Annutiy
D. Provident fund
ANSWER: A

28.A person who takes the property on rent is called.
A. Tenant
B. Lessee
C. Tenant or Lessee
D. Landlord or Lessor
ANSWER: C

29.Income from business is.
A. First source of income
B. Second source of income
C. Third source of income
D. Fourth source of income
ANSWER: C

30.Depreciation rates have been given the.
A. First Schedule
B. Second Schedule
C. Third Schedule
D. Fourth Schedule
ANSWER: C

Islamic Studies Online MCQS Practice Test

Islamic Studies Online MCQS Practice Test Islamic Studies Islamiat Islamyat ...
Read More

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation, Download ...
Read More
error: Content is protected !!