Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests

Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests National Testing Service of Pakistan Preparation Notes Download PDF MCQs and Material for various posts National ...
Read More

Business Communication MCQS Past Papers solved pdf

Business Communication MCQS Past Papers solved pdf download online B.Com Part-2 Past Papers

1.Term_____________ is a two way process.
A. Communication
B. Transformation
C. Imitation
D. Collision
ANSWER: A

2.Effective business communication is the ____________ of every organization.
A. Importance
B. Fragrance
C. Life Blood
D. Expansion
ANSWER: C

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

3.Term_____________ in business has increased the importance of communication to a great extent.
A. Expansion
B. Decline
C. Cost
D. Expense
ANSWER: A

4.Term____________ communication has permanent record.
A. Oral
B. Written
C. Clues
D. Non Verbal
ANSWER: B

5.In written communication, the feedback is ___________.
A. Urgent
B. Quick
C. Delayed
D. Sudden
ANSWER: C

6.Term__________ communication has less technical and complex information.
A. Oral
B. Written
C. Clues
D. Non verbal
ANSWER: A

7.Term__________ contribute 55% in the judgement of you.
A. Oral
B. Written
C. Spoken
D. Non verbal clues
ANSWER: D

8.Body language is also called ____________.
A. Clues
B. Kinesics
C. Civic
D. Posture
ANSWER: B

9.Blue and Yellow convey ___________ feelings.
A. Positive
B. Negative
C. Absurd
D. Sad
ANSWER: A

10.Term_________ is called proximics.
A. Body Language
B. Space Language
C. Colour Language
D. Verbosity
ANSWER: B

11.Every message begins with ____________.
A. Situation
B. Conditions
C. Culture
D. Context
ANSWER: D

12.Communication process includes ________ components.
A. 5
B. 6
C. 7
D. 9
ANSWER: B

13.The receiver of the message is also known as the _______.
A. Source
B. Speaker
C. Decoder
D. Originator
ANSWER: C

14.Term_______ indicates understanding or misunderstanding of the message.
A. Context
B. Medium
C. Feedback
D. Decoding
ANSWER: C

15.Term________ is misunderstanding resulting from the missed meanings.
A. Bypassing
B. Reference
C. Distractions
D. Concrete
ANSWER: A

16.Capital, capacity and character are also known as three C’s of ______.
A. Adjustment
B. Claim
C. Credit
D. Sales
ANSWER: C

17.Term________ letters should be written with courtesy and consideration.
A. Collection
B. Inquiry
C. Order
D. Claim
ANSWER: A

18.The use of “you-attitude” in ____ situations should be thoughtful.
A. Positive
B. Pleasant
C. Negative
D. Serene
ANSWER: C

19.The Use of “you” in a negative situation can be _____ by employing passive voice.
A. Welcomed
B. Avoided
C. Utilized
D. Offended
ANSWER: B

20.The collection series is a sort of ________.
A. Threat
B. Reminder
C. Remainder
D. Scrutinizer
ANSWER: B

21.Term______ is written to sell goods or services.
A. Inquiry Letter
B. Order Letter
C. Adjustment Letter
D. Sales Letter
ANSWER: D

22.The ________ function of a sales letter is to attract the reader’s attention.
A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth
ANSWER: A

23.A sales letter sent to dealers emphasizes on _______.
A. Joys
B. Comforts
C. Profits
D. Loss
ANSWER: C

24.Term_______ is also important in arousing desire in the customer to buy a product.
A. Me-attitude
B. You-attitude
C. Politeness
D. Threats
ANSWER: B

25.In an effective sales letter, the desire of the buyer must be converted into a strong ________ .
A. Faith
B. Belief
C. Conviction
D. Convention
ANSWER: C

26.In a sales letter the writer should offer special inducements to overcome the reader’s ________.
A. Response
B. Hesitancy
C. Fear
D. Faith
ANSWER: B

27.The main aim of ______ letters is to promote sales indirectly.
A. Inquiry
B. Adjustment
C. Sales Promotion
D. Credit
ANSWER: C

28.Letters granting credit are _____________ messages.
A. Good News
B. Bad News
C. Neutral
D. Buffer
ANSWER: A

29.The purpose of a sales promotion letter is to establish ______.
A. Fear
B. Confusion
C. Comfort
D. Good Will
ANSWER: D

30.A well-written resume attracts the attention of an ________.
A. Employee
B. Employer
C. Imitator
D. Activator
ANSWER: B

Islamic Studies Online MCQS Practice Test

Islamic Studies Online MCQS Practice Test Islamic Studies Islamiat Islamyat ...
Read More

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation, Download ...
Read More
error: Content is protected !!