NTS SBP State Bank of Pakistan OG-2 Sample Past Papers

NTS SBP State Bank of Pakistan OG-2 Sample Past Papers MCQS Test Prepartion pdf                     ...
Read More

Botany Solved MCQS for SSE Educator Test pdf

Botany Solved MCQS for SSE Educator Test by ppsc online practice tests and downlad in pdf

1.In Nostoc vegative cells accumulate food material and pass unfavourable environment called as.
A. Hormogones
B. Akinates
C. Hetrocyst
D. None
ANSWER: B

2.Sexual Reproduction in Volvox is.
A. Isogamous
B. Oogamous
C. Anisogamous
D. All
ANSWER: B

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

3.Oedogonium is.
A. Fungi
B. Algae
C. Lichen
D. Mutual Association
ANSWER: B

4.In Vaucheria Non motile thin walled spore formed.
A. Akinates
B. Zoospores
C. Hetrocyst
D. Aplanospores
ANSWER: D

5.The term———— is also called as Blue/green mold.
A. Yeast
B. Albugo
C. Penicillium
D. Agaricus
ANSWER: C

6.Yeaset reproduce asexually by.
A. Aplanospores
B. Akinates
C. Zoospores
D. Budding
ANSWER: D

7.Smut disease is caused by.
A. Puccinia
B. Ustilago
C. Alternaria
D. Yeast
ANSWER: B

8.Anthoceros is.
A. Fungi
B. Algae
C. Bryophytes
D. Mycorhizae
ANSWER: C

9.Pinus is a.
A. Angiosperm
B. Gymnosperm
C. Bryphytes
D. Pterdophytes
ANSWER: B

10.Cycus is a.
A. Flowering Plants
B. Algae
C. Gymnosperm
D. Bryophyt
ANSWER: C

11.The Female sex organ in Adiantum is.
A. Flower
B. Carpal
C. Oedogonium
D. Archigonium
ANSWER: D

12.In Pinus male cone is ———– than female cone.
A. Larger
B. Smaller
C. Equal in size
D. Young
ANSWER: B

13.Volvox Live in.
A. Filaments
B. Unicellular
C. Colonies
D. None
ANSWER: C

14.Sexual Reproduction in Oedogonium is.
A. Isogamous
B. Anisogamous
C. Oogamous
D. Absent
ANSWER: C

15. Chara is.
A. Fungi
B. Algae
C. Plant
D. Mutual Association
ANSWER: B

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More
error: Content is protected !!