NTS SBP State Bank of Pakistan OG-2 Sample Past Papers

NTS SBP State Bank of Pakistan OG-2 Sample Past Papers MCQS Test Prepartion pdf                     ...
Read More

KPPSC Subject Specialist SS Botany MCQS Past Papers

KPPSC Subject Specialist SS Botany MCQS Past Papers Solved in pdf and Online Practice Tests

1.Which tissue is found in leaves.
A. Collenchyma
B. Chlorenchyma
C. Sclerenchyma
D. Parenchyma
ANSWER: B

2.The arrangement of xylem and phloem bundles in dicot root is.
A. Irregular
B. Scattered
C. Star like
D. Central
ANSWER: C

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

3.The cross section of bifacial leaf shows how many types of tissues.
A. 4
B. 5
C. 2
D. 3
ANSWER: C

4.The vascular bundles in monocot stem are arranged in manner.
A. Stellate
B. Circular
C. Scattered
D. Arc shape
ANSWER: C

5.Which cells are stained red during staining procedure.
A. Parrenchyma
B. Collenchyma
C. Pholoem
D. Xylem
ANSWER: D

6.The fibers that are found in phloem are called.
A. Bast fiber
B. Xylery fiber
C. Sieve fibers
D. Extra xylery fibers
ANSWER: A

7.Mount of cross section on slide is done by.
A. Xylol
B. Safranin
C. Fast green
D. Canada balsam
ANSWER: D

8.When all the parts of flower arranged in whorls, the flower is.
A. Tetramerous
B. Cyclic
C. Pentamerous
D. Staminate
ANSWER: B

9.The staminal tube is found in flower of.
A. Mako
B. Rose
C. Sunflower
D. Shoe flower
ANSWER: D

10.A long peduncled simple Raceme inflorescence is found in flower of.
A. Amlatas
B. Sweet pea
C. Rose
D. Sun flower
ANSWER: A

11.Which one of the following functions is not performed by roots normally.
A. PROPAGATION
B. ANCHORING
C. PHOTOSYNTHESIS
D. STORAGE
ANSWER: C

12.POLLYSEPALOUS means sepals are.
A. FREE
B. UNITED
C. RELATED
D. BOTH “A”and “B”
ANSWER: A

13.STEMINA TUBE is found in.
A. CRUCIFERAE
B. SOLANACEAE
C. MALVACEAE
D. CUCURBITACEAE
ANSWER: C

14.A leaf without pedicel is.
A. PEDICELATE
B. SESSILE
C. RAMAL
D. SIMPLE
ANSWER: B

15.A flower with both stamens and carpels is called.
A. STEMINATE
B. PISTILATE
C. HERMAPHRODITE
D. NEUTRAL
ANSWER: C

16.CRUCIFORM corolla is found in.
A. MALVACEAE
B. BRASSICACEAE
C. GRAMINAE
D. LEGUMINOSAE
ANSWER: B

17.Hibiscus Rosa Sinensis belongs to family.
A. CRUCIFERAE
B. MALVACEAE
C. GRAMINAE
D. LEGUMINOSAE
ANSWER: B

18.A flower with four whorls is.
A. BRACTEATE
B. COMPLETE
C. ZYGOMORPHIC
D. ACTINOMORPHIC
ANSWER: B

19.Cassia fistula is scientific name of.
A. SHOO FLOWER
B. Amaltas
C. SWEET PEA
D. ROSE
ANSWER: B

20.A flower with “standerd”,”wings”and “keel”is found in family.
A. CRUCIFERAE
B. MALVACEAE
C. GRAMINAE
D. LEGUMINOSAE
ANSWER: D

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More
error: Content is protected !!