Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests

Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests National Testing Service of Pakistan Preparation Notes Download PDF MCQs and Material for various posts National ...
Read More

Forestry Solved MCQS Past Papers Pactice Tests pdf

Forestry Solved MCQS Past Papers Pactice Tests pdf download now for online exams of BS forestry

1.A complete list of items such as property, goods in stock, or the contents of a building is called?
Ans: INVENTORY

2.____________is the systematic collection of data and forest information for assessment or analysis?
Ans:Forest inventory

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

3.Surveying and taking inventory of trees originated in __________ in the late 18th century?
Ans:Europe

4.Common tool used to measure changes in elevation and tree height is called?
Ans:Clinometer

5.In which sampling every individual in a population stands and equal chance of being selecte?
Ans:Probability sampling

6.Cluster sampling is type of?
Ans:Probability sampling

7.There are two basic methods of sampling commonly used in forestry are?
Ans: fixed area plots and variable point samples

8.__________are arbitrarily determined linesthrough a stand employed as a linear form of sample plot?
Ans:Transects

9.The relascope, invented by?
Ans: Walter Bitterlich

10.The Relascope is often used for?
Ans: point sampling

11.A tabulation indicating the volume of wood per unit area of forest to be expected at different ages of the trees is called?
Ans: YIELD TABLE

12.The table showing number of trees of forest against diameter class is called?
Ans: stand table

13.The table showing volume of trees of forest against diameter class is called?
Ans: stock table

14.The table showing increment against each dia class is called?
Ans: increment table

Islamic Studies Online MCQS Practice Test

Islamic Studies Online MCQS Practice Test Islamic Studies Islamiat Islamyat ...
Read More

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation, Download ...
Read More
error: Content is protected !!