Computer Science Fundamentals Awareness Basic General Knowledge MCQs Objective Questions with Answers for Graduate Programs Engineering Technology University

Computer Science Fundamentals Awareness Basic General Knowledge MCQs Objective Questions with Answers for Graduate Programs Engineering Technology University A device which converts sound waves ...
Read More

Child Protection Officer MCQS Past Papers pdf

Child Protection Officer MCQS Past Papers pdf download preparation data

1.When KPK Provincial Assembly passed Child Protection and Welfare Bill?
Ans:21st September 2010

On Whic date

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

2.This Act extend to the area?

Ans.Province of the Khyber Pakhtunkhwa.

3.Khyber Pakhtunkhwa Child Protection and Welfare Commission came into existence under?

Ans:Child Protection and Welfare Act, 2010

4.Who is Chairman of Child Protection and Welfare Commission?

Ans:Minister for Social Welfare and Women Development Department

5.Who is Vice Chairman of Child Protection and Welfare Commission?

Ans:Secretary to Government Social Welfare and Women Development Department

6.Members of the Commission, other than ex-officio members, shall hold office for a period of

Ans: Three years

7.Members of the Commission, other than ex-officio members,may serve on the Commission for more than two?

Ans:consecutive terms.

8.What is quorum for a meeting of the Commission?

Ans: Six members including at least three ex-officio members shall constitute

9.All decisions in a meeting shall be taken by votes?

Ans: Majority of votes.

10.Who is the Chief Executive of the Secretariat of the Commission?

Ans: The Chief Protection Officer

11.Who prepare an annual progress report at the end of each financial year?

Ans: The Chief Protection Officer

12.Who is incharge of the Child Protection Unit at district level.

Ans: The Social Welfare Officer

 

13.Who may register FIR or file complaint against any person, who has committed an offence under this Act.

Ans: The Child Protection Officer

14.Who notify different Courts of Sessions as Child Protection Courts under this Act?

Ans. Peshawar High Court, Peshawar

15.Under which section, a Child Protection Officer upon information or complaint, may take into protection a child at risk and shall produce him before the Court within twenty-four hours of taking the child at risk into such protection.

Ans: section 19

 

 

Lecturer Computer Science MCQs Sample Past Papers

Past Papers Practice Tests Lecturer Computer Science, Lecturer Computer Science ...
Read More

Islamic Studies Online MCQS Practice Test

Islamic Studies Online MCQS Practice Test Islamic Studies Islamiat Islamyat ...
Read More
error: Content is protected !!