Computer Science Fundamentals Awareness Basic General Knowledge MCQs Objective Questions with Answers for Graduate Programs Engineering Technology University

Computer Science Fundamentals Awareness Basic General Knowledge MCQs Objective Questions with Answers for Graduate Programs Engineering Technology University A device which converts sound waves ...
Read More

Allama Iqbal Quiz Competition Questions Answers in Urdu pdf

Allama Iqbal Quiz Competition Questions Answers in Urdu pdf

1.When Iqbal was born

Ans:  9 November 1877

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

2.Where he was born?

Ans: Sialkot

3.From whic family he belong?

Ans:Kashmiri family

4.When Sheikh Noor Muhammad his father was died

Ans: 1930

5. What was profession of Noor Muhammad?

Ans:  tailor

6. What was Iqbal’s mother name?

Ans: Imam Bibi.

7. In which year he matriculated?

Ans:1893.

8. When he passed FA

Ans: 1895.

9.When he passed BA from Government College , Lahore

Ans: 1897

10. what were his subjects in BA?

Ans: philosophy, English literature and Arabic.

11.When he  passed his Master of Arts?

Ans: 1899

12. When he got Bar at Law degree from London?

Ans. In 1906

13.When he got degree of Doctor of Philosophy from the Ludwig Maximilian University of Munich?

Ans: in 1908

14.When he returned from England?

Ans: In 1908

15. In which college he joined as a professor of philosophy and English literature?

Ans:Government College , Lahore

16.In 1919, he became the general secretary of Anjuman-eHimayat-e-Islam.

Ans: Iqbal died in Lahore on 21 April 1938.

17.In  which year Iqbal contested the election for a seat in the Punjab Legislative Assembly and Won?

Ans: November 1926

18.Iqbal’s six English lectures were published in Lahore in

Ans: 1930

19.When he published his first collection of poetry, the Asrar-i-Khudi?

Ans: In 1915

20.When his first book of poetry in Urdu, Bang-i Dara published?

Ans: 1924

21.Bal-i Jibril published in 1935 and Zarb-i Kalim in?

Ans:1936

22.All India Muslim League, Allahabad Session presided by him in?

Ans: 1930

23.Iqbal’s six English lectures were published by the Oxford University Press in 1934 in the book?

Ans: The Reconstruction of Religious Thought in Islam.

Read MCQS in Urdu

Lecturer Computer Science MCQs Sample Past Papers

Past Papers Practice Tests Lecturer Computer Science, Lecturer Computer Science ...
Read More

Islamic Studies Online MCQS Practice Test

Islamic Studies Online MCQS Practice Test Islamic Studies Islamiat Islamyat ...
Read More
error: Content is protected !!