GCT 2 Sample Practice Test Multiple Choice Questions

GCT 2 Sample Practice Test Multiple Choice Questions

A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?
A. 12 days
B. 15 days
C. 16 days
D. 18 days

Answer: B

A is thrice as good as workman as B and therefore is able to finish a job in 60 days less than B. Working together, they can do it in:
A. 20 days
B.22 ½ days
C. 25 days
D. 30 days

Answer: B

If 6 men and 8 boys can do a piece of work in 10 days while 26 men and 48 boys can do the same in 2 days, the time taken by 15 men and 20 boys in doing the same type of work will be:
A. 4 days
B. 5 days
C. 6 days
D. 7 days

Answer: A

A and B can complete a work in 15 days and 10 days respectively. They started doing the work together but after 2 days B had to leave and A alone completed the remaining  work. The whole work was completed in :
A. 8 days
B. 10 days
C. 12 days
D. 15 days

Answer: C

Shahid scored 344 marks out of 400 marks and his elder brother Zain scored 582 marks out of 600 marks. What are their percentage scores?
A. Shahid: 86%, Zain: 97%
B. Shahid: 77%, Zain: 82%
C. Shahid: 80%, Zain: 90%
D. Shahid: 84%, Zain: 81%

The capacities of three bottles are in the ratio 4 : 5 : 7. If the smallest bottle has the capacity of 420 ml. The capacities of the other two would be:
A. 525 ml and 734 ml
B. 524 ml and 735 ml
C. 425 ml and 835 ml
D. 525 ml and 735 ml

PSC Canada Letter Series Solved MCQs Practice Test for General Competency Test

PSC Canada Letter Series Solved MCQs Practice Test for General Competency Test

1. SCD, TEF, UGH, ____, WKL
A. CMN
B. UJI
C. VIJ
D. IJT

Answer:C

2. FAG, GAF, HAI, IAH, ____
A. JAK
B. HAL
C. HAK
D. JAI

Answer:A

3. CMM, EOO, GQQ, _____, KUU
A. GRR
B. GSS
C. ISS
D. ITT

Answer:C

4. QPO, NML, KJI, _____, EDC
A. HGF
B. CAB
C. JKL
D. GHI

Answer:A

5.QAR, RAS, SAT, TAU, _____
A. UAV
B. UAT
C. TAS
D. TAT

Answer:A

 

Number Series MCQs Questions Practice Test for General Competency Test

Number Series MCQs Questions Practice Test for General Competency Test

1)  100, 50, 52, 26, 28,______

  1. a) 30
  2. b) 32
  3. c) 14
  4. d) 16

Answer. C

2)  2,10, 30, 68,______

  1. a) 126
  2. b) 130
  3. c) 140
  4. d) 150

Answer. B

3)   25   34 30    39   35 ?

  1. a) 45
  2. b) 44
  3. c) 46
  4. d) 50

Answer. B

4)  11,   16,    26,   ………..,  86?

  1. a) 46
  2. b) 56
  3. c) 76
  4. d) 86

Answer. A

5)  5,  17, 37,65, ……..,  145.

  1. a) 95
  2. b) 99
  3. c) 97
  4. d) 101

Answer. D

6)  12,   20,   19, 26, ……..,  31,   30

  1. a) 24
  2. b) 26
  3. c) 25
  4. d) 35

Answer. C

7) 2,   10, 30, …….,  130

  1. a) 64
  2. b) 65
  3. c) 68
  4. d) 69

Answer. C

8)  ______,16,  24, 48

  1. a) 9
  2. b) 8
  3. c) 16
  4. d) 10

Answer. C

9) 3, 5, 14, ______, 107

  1. a) 42
  2. b) 28
  3. c) 30
  4. d) 16

Answer. A

10) 5,_______,21, 37, 81

  1. a) 7
  2. b) 9
  3. c) 10
  4. d) 15

Answer. B