ETEA AT CT PST TT Qari Syllabus MCQS Past Papers pdf

ETEA AT CT PST TT Qari Syllabus MCQS Past Papers pdf KPK Education Department AT (BPS-15) English = 15% Urdu = 15% Mathematics = ...
Read More

ASF Corporal Solved MCQS Past Papers pdf Book Preparation

ASF Corporal Solved MCQS Past Papers pdf Book  for Test Preparation online website for test notes and data download

1. From which country game Badminton originated in 1860?

Ans. England

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

2. What is the total strength of National Assembly of Pakistan?

Ans. 342 members

3. Which country’s people used more internet in the world?

Ans. USA

4. Which vitamin is not stored in human body?

Ans. Vitamin C

5.Alfred Nobel is associated with the invention of?

Ans. Dynamite

6.Which pass connects Peshawar with Chitral?

Ans. Malakand Pass

7.Administrative control of Gwadar Port was given to the

Ans. Singapore

8. When Muhammad Ali Jinnah was given the title of “Quaid-e-Azam”?

Ans. 1938

9. “Pathway to Pakistan” book was written by

Ans Ch. Khaliq-uz-Zaman

10. Name the first Asian who got Nobel Prize.

Ans. Rabindhar Nath Tigore (1913)

11. Which is the highest military award of Britain?

Ans. Victoria Cross

12. Name the largest Uranium producer country in the world?

Ans. Canada

13. The disease Scurvy is caused due to lack of vitamin—-

Ans. Vitamin C

14. Which is the smallest bird of the world?

Ans. Humming Bird

15. Which is the deepest lake in the world?

Ans. Baikal Lake

16. Which river crosses the Equator twice?

Ans. Congo River

17. What is the name of the Parliament of Norway?

Ans. Storting

18. Middle East Airline (MEA) belongs to which country?

Ans. Lebanon

19. Rickets in childhood illness is due to lack of

Ans. Vitamin D

20. Which is the brightest planet of the universe?

Ans. Venus

21. The most favourite game of Quaid-e-Azam was?

Ans. Billiard

22. Where is the “Dasht-e-Lut” desert is located in

Ans. Iran

23. The book “Spirit of Islam” is written by:

Ans. Syed Ameer Ali

24. A person who hold land under another person and liable to pay rent for that land to that other person is called

Ans. Tenant

25. In which year Hudood Ordinance implemented in Pakistan?

Ans. 1979

Next 25 Solved Questions Answers

PPSC Sub Inspector SI Syllabus Pattern Requirements 2021

PPSC Sub Inspector SI Syllabus Test Pattern Requirements 2021 What ...
Read More

PPSC Lecturer Syllabus MCQS Past Papers Online Preparation

PPSC Lecturer Syllabus MCQS Past Papers Online Preparation pdf Notes ...
Read More

Leave a Comment

error: Content is protected !!