Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams Quizzes,General Knowledge about Pakistan and Its ...
Read More

Chemistry Physics MCQs Past Papers CSS PMS NTS Entry Test

Chemistry Physics MCQs Past Papers CSS PMS NTS Entry Test

Physics

1.The de-Broglie wavelength, of an electron whose kinetic energy is 120 eV, is.
A. 1.1 nm
B. 1.1 Å
C. 1.1 pm
D. 1.1 μm
ANSWER: B

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

2.In Davsson- Germer experiment, if the angle of diffraction is 52°, then the glancing angle will be.
A. 32°
B. 64°
C. 72°
D. 92°
ANSWER: B

3.An electron has a de-Broglie wavelength of 0.0013 nm. Its kinetic energy will be.
A. 0.44 MeV
B. 0.57 MeV
C. 0.89 MeV
D. 0.95 MeV
ANSWER: C

4.Which quantity is said to be degenerate when.
A. Eigen vectors
B. Eigen functions
C. Eigen values
D. Operators
ANSWER: B

5.An electron is trapped in an infinite well of width 1.0 cm. For what value of ‘n’ will the electron have energy of 2 eV.
A. ~ 105
B. ~ 109
C. ~ 108
D. ~ 107
ANSWER: D

6.The Davsson- Germer experiment is famously known for.
A. The discovery of the electron
B. Demonstrating the wave nature of electron
C. Observing light diffraction
D. Discovering the photo-electric effect
ANSWER: B

7.The uncertainty principle applies to.
A. Macroscopic particles
B. Microscopic particles
C. Gases
D. Both A & B
ANSWER: B

8.Uncertainty principle can be understood with the help of.
A. Dalton’s effect
B. Compton’s effect
C. Electron effect
D. Rhombic effect
ANSWER: B

9.The uncertainty in position and velocity of a particle are 10-10 m and 5.27 x 10-24 ms-1 respectively. The mass of the particle is.
A. 0.92 Kg
B. 0.99 g
C. 0.099Kg
D. 0.92 g
ANSWER: C

10.Any wave function can be written as a linear combination of.
A. Eigen vectors
B. Eigen values
C. Eigen functions
D. Operators
ANSWER: C

Islamic Studies Online MCQS Practice Test

Islamic Studies Online MCQS Practice Test Islamic Studies Islamiat Islamyat ...
Read More

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation, Download ...
Read More
error: Content is protected !!