SBP OG-2 State Bank of Pakistan Syllabus Past Papers PDF

SBP OG-2 state bank of pakistan test syllabus Past Papers PDF

1. Stupa is the sacred place of________?
A. Shintoism B. Jainism C. Buddhism D. Hinduism

2. Which Planet is also known as Winter Planet?
A. Mercury B. Earth C. Jupiter D. Uranus


3. Who was the only Five Star General in Pakistan Army history ?
A. General Ashfaq Parvez Kayani B. General Pervez Musharraf
C. General Muhammad Zia-ul-Haq D. General Ayub Khan

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

4. The Makli graveyard is houses tombs of __________?
A. Sufi saints B. kings, queens C. scholars and philosophers D. All of the above

5. How many Countries are members of Arab monetary fund?
A. 24 B. 26 C. 22 D. None of these

6. Which Muslim scientist wrote first book on Algebra ?
A. Al-Khwarizmi B. Ibn Sina C. Archimedes. D. Euclid

7. G5 Countries are Brazil, South Africa, China, India and _________?
A. Mexico. B. France C. Argentina D. None of these

8. Countries surrounding Caspian sea are Turkmenistan, Azerbaijan, Russia, Iran and
___________?
A. Kazakhstan B. Lebanon C. Maldives D. None of these

9.G7 Countries are Canada, France, Germany, Italy, Japan, United Kingdom and ________?
A. US B. Mexico C. China. D. None of these

10. UAE is the federation of ______ states?
A. 7 B. 10 C. 9 D. None of these

11. Who invented softball?
A. George Stewart B. George Hancock C. Robert Lewis. D. None of these

12. Currency of Ukraine _______?
A. Hryvnia B. Lira C. Tolar D. None of these

13. Bandar Seri Begawan is the capital of ________?
A. China B. Indonesia C. America D. Brunei

14. Andalusia is a region of __________?
A. Indonesia B. Turkey C. Russia D. Spain

15. Cordoba is a city located in_______?
A. Iran B. Spain C. Egypt D. Turkey

16. Ecbatana was a capital city under which Persian Empire?
A. Achaemenid Empire B. Parthian Empire C. Safavid Dynasty D. None of these

Answers Key:

1. C

2. C
3. D
4. D
5. C
6. A
7. A
8. A
9. A
10. A
11. B
12. A
13. D
14. D
15. B
16. A

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More
error: Content is protected !!