Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests

Solved MCQs Notes for Preparation of NTS Tests National Testing Service of Pakistan Preparation Notes Download PDF MCQs and Material for various posts National ...
Read More

PPSC Lecturer Math Exam Questions Answers MCQS

PPSC Lecturer Math Exam Questions Answers MCQS Past Papers
1.To find asymptote parallel to y axis put coefficient of highest power of.
A. X is equal to zero
B. Y is equal to zero
C. Xy is equal to zero
D. None of these
ANSWER: B

2.To remove xy term by rotation, we find Cot(2a) = —-.
A. (A-C)/2B
B. (A+C)/2BS
C. (A-C)/2A
D. None of these
ANSWER: A

3.In translation of axex direction remains same while the origin is changed.
A. True
B. False
ANSWER: A

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

4.In rotation of axex, direction is changed while origin remains same.
A. True
B. False
ANSWER: A

5.The singular points have —- main types.
A. Two
B. Three
C. Four
D. Five
ANSWER: B

6.Every node is a cusp.
A. True
B. False
ANSWER: B

7.Every cusp is a singular point.
A. True
B. False
ANSWER: A

8.Two diameters are said to be conjugate when each bisects chords ____ to each other.
A. Differ
B. Parallel
C. Perpendicular
D. None
ANSWER: B

9.In conic the semi-latus rectum is the ____ between the segments of a focal chord.
A. Geometric mean
B. Arithmetic mean
C. Harmonic mean
D. Both A and C
ANSWER: C

10.If f”(x)>0, at some point the curve is.
A. Concave upward
B. Concave downward
C. Convex downward
D. Both A and B
ANSWER: D

11.B2-AC > 0, the locus is.
A. Hyperbola
B. Two increasing line
C. Ellipse
D. Both A and B
ANSWER: D

12.If the point x is distinct from x then it is called.
A. Radius of the nbhd
B. Deleted nbhd
C. Both A and B
D. None
ANSWER: B

13.If {Sn} converges to l, l is called.
A. Limit of sequence
B. Convergent sequence
C. Divergent sequence
D. None
ANSWER: A

14.A convergent sequence is called a null sequence, if it converges to.
A. 1
B. 0
C. -1
D. Infinity
ANSWER: B

15.If a sequence is convergent then it is.
A. Bounded
B. Unbounded
C. Convergent
D. None
ANSWER: A

16.The point where coordinate axis intersects a surface is called an.
A. Intersection
B. Intercept
C. Curve
D. None
ANSWER: B

17.If B2-AC<0 then locus is.
A. Parabola
B. Hyperbola
C. Ellipse
D. Circle
ANSWER: C

18.A car park is 60ft by 140ft.If each of the measurements is uncertain by 3 in, the maximum area is.
A. 241/4 sq.ft
B. 441/8 sq.ft
C. 237/4 sq.ft
D. 513/8 sq.ft
ANSWER: B

19.If a curve is rotated about a straight line, a surface is generated is called.
A. Axis of rotation
B. Surface of revolution
C. Both A and B
D. None
ANSWER: B

20.A bounded monotonic increasing sequence converges to its.
A. Least upper bound
B. Greatest lower bound
C. Both A and B
D. None
ANSWER: A

21.Volume of tetrahedron has its vertices at the points A(1,-1,2), B(2,0,1), C(0,-2,1), D(-2,2,1) are.
A. 2
B. 3*sqrt(2)
C. 4
D. 6
ANSWER: A

22.A function is said to be strictly increasing on a set SCR, if.
A. f(x1) < f(x2)
B. f(x1) > f(x2)
C. f(x1) less than and equal to f(x2)
D. f(x1) greater than and equal to f(x2)
ANSWER: A

Islamic Studies Online MCQS Practice Test

Islamic Studies Online MCQS Practice Test Islamic Studies Islamiat Islamyat ...
Read More

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation, Download ...
Read More
error: Content is protected !!