Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams Quizzes,General Knowledge about Pakistan and Its ...
Read More

Physics MCQs Questions Answers for SAT Test

Physics MCQs Questions Answers for SAT Test download in pdf

1.When a body receives radiation in the wavelength range 0.1 μm to 100 μm then its temperature.
A. Increases
B. Decreases
C. Does not change
D. Unpredictable
ANSWER: A

2.The Stefan-Boltzmann constant has the units of .
A. W/m.K4
B. W/m2.K4
C. J/m2.K4
D. W/m2.K2
ANSWER: B

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

3.The sun emits maximum radiation of 0.52 μm. Assuming the sun to be a black body then the surface temperature of the sun is.
A. 2345K
B. 5573K
C. 9847K
D. 6492K
ANSWER: B

4.The energy emitted by a black surface should not vary in accordance with.
A. Wavelength
B. Temperature
C. Surface characteristics
D. Time
ANSWER: D

5.Likewise the amount of emitted radiation is strongly influenced by the wavelength even if the temperature of the body is.
A. Increasing
B. Decreasing
C. Constant
D. It is not related with temperature
ANSWER: C

6.The full range of frequencies of electromagnetic radiation is called.
A. Visible light
B. Radio wave
C. Invisible light
D. Electromagnetic spectrum
ANSWER: D

7.Infrared rays have a shorter wavelength than.
A. X-rays
B. Ultraviolet rays
C. Radio waves
D. Gamma waves
ANSWER: C

8.A photon has energy of 1.10 x 10-13 J. The frequency of the photon is.
A. 1.66 x 1020 Hz
B. 1.66 x 10-12 m
C. 1.66 x 10-20 Hz
D. 1.66 x 10-20 m
ANSWER: A

9.Increase in temperature of a body is proportional to.
A. Amount of heat absorbed
B. Amount of heat evolved
C. Density of substance
D. Average K.E
ANSWER: A

10.How does the intensity of light affect the photo-electric current.
A. As the intensity increases, the photo-electric current decreases
B. As the intensity increases, the photo-electric current increases
C. As the intensity decreases, the photo-electric current decreases
D. NO effect
ANSWER: B

Islamic Studies Online MCQS Practice Test

Islamic Studies Online MCQS Practice Test Islamic Studies Islamiat Islamyat ...
Read More

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation

Biology Solved MCQS for KMU CAT Entry Test Preparation, Download ...
Read More
error: Content is protected !!