General Knowledge MCQs

General Knowledge Past MCQs Notes Collection, Test Papers, Past Papers, Sample Papers for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

Everyday Science MCQs

Every Day Science Past MCQS, General Science Past MCQS Papers. Test Preparation, Important Notes, Guess Papers,Quiz Preparation ,Prepare ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Current Affairs MCQs

Comprehensive Collection of Current Affairs MCQs Notes for Preparation of Examinations, Current Affairs Tests, Quiz Questions Answers for ...
Read More

Urdu MCQs

Urdu Past MCQs Notes Papers, Punjab Public Service Commission Urdu Past MCQs,Sindh Public Service Commission Past MCQS, Balochistan ...
Read More

Computer Science MCQs Notes

Solved MCQs Past Papers Computer Science Past Papers Computer Science MCQs Notes for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

English MCQs

English Solved MCQS from Past Papers, English Literature Questions with Answers, English Objective Type Questions with Answers for ...
Read More

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website ...
Read More

Quantitative Reasoning MCQS for USAT

Quantitative Reasoning MCQS for USAT hec entry test 2021, USAT Test Pattern 2021, USAT Test,USAT Test Syllabus,HEC USAT Past Papers

1) Find the missing number in the Series 2,3,5,7,11,_,17.
a) 9
b) 13
c) 15
d) None of these

Ans.B

2) Complete the series with Missing Number 6,11, 21, 36, 56,__.
a) 76
b) 81
c) 101
d) 121

Ans.B

3) Find the Missing Number in the series 1, 6, 13, 22, 33 ?
a) 36
b) 40
c) 46
d) 52

Ans.C

4) What is 10 Percent of 100 ?
a) 2
b) 5
c)10
d)15

Ans.C

5) Write the fraction of 5%.
a) 1/10
b) 1/20
c) 1/25
d) 1/30

Ans.B

6) Express 1.09 in term of Percentage.
a) 1.09%
b) 10.9%
c) 109%
d) None of these

Ans.C

7. if X=13 and Y=10 then what is the value of (X-Y)?
Ans.3

8. The average of five number is 75 then what is the sum of the numbers?
Ans.375

9. In class A there are 55 students 60% are boys then how many girls are there?
Ans.22

10. if it is march what month will be after the 50 months from now?
Ans. May

11. which of the following cannot be stated as the sum of three consecutive integers?
a) 27 b) 42 c) 26 d) 21

Ans.C

12. A and B share an apartment. If each month A pays 1500 and B pays 1000 what percent of the total cost A pay?
a) 60% b) 65% c) 56% d) 50%

Ans.A

13. People eat more meal in the month of April than Feburary, why?
Ans.April has more days than Feburary

14. 95) Calculate the Average of 1,2,3,4,5.
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

Ans.C

15) Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the
other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:
a) 39, 30
b) 41, 32
c) 42, 33
d) 43, 34

Ans.C

16) A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally,
he had:
a) 588 apples
b) 600 apples
c) 672 apples
d) 700 apples

Ans.D

17) What percentage of numbers from 1 to 70 have 1 or 9 in the unit’s digit?
a) 1
b) 14
c) 20
d) 21

Ans.C

error: Content is protected !!