General Knowledge MCQs

General Knowledge Past MCQs Notes Collection, Test Papers, Past Papers, Sample Papers for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

Everyday Science MCQs

Every Day Science Past MCQS, General Science Past MCQS Papers. Test Preparation, Important Notes, Guess Papers,Quiz Preparation ,Prepare ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Current Affairs MCQs

Comprehensive Collection of Current Affairs MCQs Notes for Preparation of Examinations, Current Affairs Tests, Quiz Questions Answers for ...
Read More

Urdu MCQs

Urdu Past MCQs Notes Papers, Punjab Public Service Commission Urdu Past MCQs,Sindh Public Service Commission Past MCQS, Balochistan ...
Read More

Computer Science MCQs Notes

Solved MCQs Past Papers Computer Science Past Papers Computer Science MCQs Notes for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

English MCQs

English Solved MCQS from Past Papers, English Literature Questions with Answers, English Objective Type Questions with Answers for ...
Read More

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website ...
Read More

GC University Faisalabad Past Papers MCQs

GC University Faisalabad Past Papers MCQs, Online Tests for Preparation

Pak Studies MCQS for BA and MA

1. Who was the Governor of Bengal at the time of deciding the partition of the province?

Ans: Sir Frederick Burrows

2. When was the award of the Punjab Boundary Commission announced?

Ans: Aug. 17, 1947

3. What was the area of the State of Hyderabad?

Ans:82000 sq. miles

4. What was the title of the ruler of Hyderabad?

Ans: Nizam

5. Who was the founder of the National Conference in Kashmir?

Ans: Sheikh Abdullah

6. What was the name of the Maharajah of Kashmir in 1947?

Ans: Hari Singh

7. “Divide and Quit” is wtitten by?
Ans. Penderel Moon

8. Quit India movement started in?
Ans. 1942

9. Islamia High School Peshawar was founded in?
Ans. 1890

10. Muslim Aligargh University was established in?
Ans. 1920

11. Rowalt Act was passed in?
Ans. 1919

12.Khilafat Movement started in 1919 and ended in?
Ans. March 1921

error: Content is protected !!