Pak Navy Initial Test Past Papers MCQS Solved pdf

Pak Navy Initial Test Past Papers MCQS Solved pdf 2021 for preparation, pak navy past papers pdf ,pak navy intelligence test mcqs, pak navy ...
Read More

ETC Entry Test Solved Physics MCQs Past Papers HAT

ETC Entry Test Solved Physics MCQs Past Papers HAT-UG-E HAT-UG-M HAT-UG-CS HAT-UG-GS

1.The wire made of copper belong to which specific kind of material:

A) Ductile material C) Brittle material

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website Page is particularly designed for Online ...
Read More

B) Tough material D) Deformed material

Ans.A

2.The continuous spectrum of X-ray is formed due to:

A) Characteristics of X-rays C) Soft X-ray

B) Bremsstrahlung X-ray D) Hard X-ray

Ans. B

Read Also: HAT Chemistry Solved MCQS Practice Test

3.Wavelength of γ-rays is:

A) Equal to the X-rays C) Shorter to the X-rays

B) Longer to the X-rays D) Boarder to the X-rays

Ans. C

4.Thorium is transformed after the transmission of β-particle into:

A) Bismuth C) Polonium

B) Protactinium D) Palladium

Ans. B

5.Emission of γ-rays from radioactive element results into:

A) Bismuth C) Polonium

B) Protactinium D) Palladium

Ans.C

6.The ratio of applied stress to the volumetric strain is called:

A) Bulk Modulus C) Tensile modulus

B) Shear Modulus D) Young’s Modulus

Ans.A

7.Radioisotope which is used to combat cancer of thyroid gland is:

A) Iodine-131 C) Strontium-90

B) Phosphorous-32 D) Cobalt-60

Ans. A

8.Sodium-24 is used for:

A) Sterilization C) Skin Cancer

B) Study of circulation of blood D) Thyroid Cancer

Ans. B

9.Energy radiation absorbed at the rate of one joule per kilogram is called:

A) 1 Rad C) 1 Yellow

B) 1 Sievert D) 1 Gray

Ans. D

10.Tuning a radio is a best example of:

A) Natural resonance

C) Free resonance

B) Mechanical resonance D) Electrical resonance

Ans. D

11.The unit for electric charge is Coulomb and one Coulomb in terms of base unit is equivalent to:

A) Am C) As

B) Js-1 D) C

Ans. C

12.A man in elevator ascending with an acceleration will conclude that his weight is:

A) Increased C) Reduced to zero

B) Decreased D) Remain Constant

Ans. A

13.If we double the moment arm the value of torque becomes:

A) Half C) Two-times

B) Three-times D) Four-times

Ans. C

14.When fluid is incompressible, the quantity is constant is:

A) Mass C) Pressure

B) Density D) Force

Ans.B

15.The minimum distance from the eye at which an object appears to be distant is:

A) 25 cm C) 35 cm

B) 22 cm D) 20 cm

Ans.A

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More
error: Content is protected !!