General Knowledge MCQs

General Knowledge Past MCQs Notes Collection, Test Papers, Past Papers, Sample Papers for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

Everyday Science MCQs

Every Day Science Past MCQS, General Science Past MCQS Papers. Test Preparation, Important Notes, Guess Papers,Quiz Preparation ,Prepare ...
Read More

Islamic Studies MCQs

Islamiat Solved MCQs Notes Past Papers Islamic Studies,Islamiat,Islamyat Past MCQs Notes for Preparation of Examinations PPSC Islamic Studies ...
Read More

Pakistan Studies MCQs

Pakistan Studies Past MCQs, Pak Study Entry Test MCQs Papers, Pakistan Studies Objective Type Notes for Tests Exams ...
Read More

Current Affairs MCQs

Comprehensive Collection of Current Affairs MCQs Notes for Preparation of Examinations, Current Affairs Tests, Quiz Questions Answers for ...
Read More

Urdu MCQs

Urdu Past MCQs Notes Papers, Punjab Public Service Commission Urdu Past MCQs,Sindh Public Service Commission Past MCQS, Balochistan ...
Read More

Computer Science MCQs Notes

Solved MCQs Past Papers Computer Science Past Papers Computer Science MCQs Notes for Preparation of Examinations Like Punjab ...
Read More

English MCQs

English Solved MCQS from Past Papers, English Literature Questions with Answers, English Objective Type Questions with Answers for ...
Read More

Online MCQS Practice Tests

Multiple Choice Questions Tests With Answers,Online Free Tests for Entry Tests and Exams Preparation of Jobs. This website ...
Read More

BZU Entry Test English MCQS Sample Papers

BZU Entry Test English MCQS Sample Papers for Admission Entry Test , English MCQS Practice Test for BZU Entry Test

English

1.She is _____ tired and cannot walk anymore.
(A) so
(B) too
(C) such
(D) so such

2.Tania is older _____ Sara, while Rebecca is _____oldest.
(A) than, an
(B) from, the
(C) then, the
(D) than, the

3.If Emma _____earlier, she would always be on time.
(A) gets up
(B) got up
(C) had get up
(D) had got up

4.She was watching the television, when he _____in.
(A) walk
(B) walks
(C) walked
(D) was walking

Choose the word that is most nearly similar in meaning to the word in capital letters.
5. BESEECH
(A) starving
(B) implore
(C) weak
(D) highly skilled

6. RAVENOUS
(A) starving
(B) voracious
(C) easily broken
(D) highly skilled
Choose the pair of words that best expresses a relationship similar to that expressed in
the pairs of words in capital.

7. INTEREST : USURY
(A) frugal : fragile
(B) enmity : friend
(C) sand : dune
(D) frugality : parsimony

Fill in the blanks with suitable choices.

8. Kindly ask him to play the piano, he is a __________ pianist.
(A) fragile
(B) virtuoso
(C) voracious
(D) vulnerable

9. Please be careful, the luggage contains __________ items.
(A) fragile
(B) virtuoso
(C) voracious
(D) vulnerable

10. Due to gas leakage, all people especially children are
(A) fragile
(B) virtuoso
(C) vulnerable
(D) voracious

11. I cannot concentrate, here is too much __________.
(A) detraction
(B) distraction
(C) people
(D) sound
(E) contraction

12. It is expected that the assembly will _________ these treaties.
(A) force
(B) ratify
(C) notify
(D) signify
(E) check

13. Oil is mostly _________ by trucks in England.
(A) transfer
(B) transmit
(C) transport
(D) travel
(E) deliver

14. Bus _________ are going to increase. So, commuters are worried.
(A) fees
(B) rates
(C) bills
(D) credits
(E) fares

15. Chinese __________ met foreign office officials in London.
(A) console
(B) counsel
(C) councel
(D) consul
(E) council

16. ABERRATION : ANOMALY
(A) auspicious : favorable
(B) cacophony : euphony
(C) eclectic : gifted
(D) fallow : badly felt
(E) erudite : stuffed

17. DETERIORATE : IMPROVE
(A) feckless : careless
(B) evanescent : exigent
(C) hope : hone
(D) accumulation : narrate
(E) obstinate : tractable

18. AGGRAVATE : ALLEVIATE
(A) later : precede
(B) urbane : naive
(C) evasive : wordy
(D) feeble : worker
(E) disavow : confront

19. VINDICTIVE : MERCY
(A) transient : fleeting
(B) elated : happy
(C) crestfallen : cognizant
(D) cajole : coax
(E) skeptical : trustfulness

20. ALGEBRA : MATHEMATICS
(A) physics : chemistry
(B) mathematics : science
(C) book : pencil
(D) college : university
(E) objective : subjective

Answer Key:

1.(B)
2.(D)
3.(B)
4.(C)
5 (B)
6. (A)
7. (D)
8. (B)
9. (A)
10.(C)
11. B
12. B
13. C
14. E
15. D
16. A
17. E
18. A
19. E
20. B

error: Content is protected !!