Get Updates VIA Email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Find Your Category

PMS Sample and Past Papers of General Knowledge

Paper will be mcqs consisting of 100 MCQs Questions

1. What is the capital of Zimbabwe?
Ans: Harare
2. In which country Al-Tehrir square is located?
Ans: Egypt (Cairo)
3. Canton is city of which country?
Ans:
4. What is the origin of Lake Nile?
Ans:  Lake Tana in Ethiopia  …(  Lake Victoria,)
5 .Which country has the largest Hydro (hydel) Power generating plant?
Ans: China
6 .Which Country Christopher Columbus belonged to?
Ans: Italy
7 Pythagoras belonged to which country?
Ans: Greece
8. Isaac Newton belonged to which country?
Ans: England
9. When did railway service start in India?
Ans: 1857
10 Mount Everest was named after Which Colonel?
Ans:  George Everest(surveyor general of india)
11. what is the meaning of de-facto?
Ans: In reality or fact; actually
12 What is the meaning of faux pas?
Ans: It is a French word meaning a social blunder or indiscretion.
13 what is the meaning of carte blanche?
Ans: from French: blank paper
14 which is coldest planet?
Ans: Until it lost its planetary status in 2006, Pluto was the coldest, but now is Uranus has an outer temperature of
-224 degrees Celsius
15 What is the name of planet with shortest day?
Ans: Jupiter.
16 Which book was written by Tolstoy?
Ans: War and peace
17 In which month Russian revolution was started?
Ans:  February,1917
18 Russia launched its space mission to moon in 1957. Tell the date?
Ans: 4
th
October
19 Secretary General of UNO belongs to which country?
Ans: South Korea
20 International Court of Justice sits in?
Ans: The Hauge
21 What is the circumference of earth?
Ans: Earth’s Circumference at the Equator: 24901.55 miles (40075.16 km)
22 What is the name of deepest point of Pacific Ocean?
Ans: Mariana Trench
23 What was the name of captain of Pakistan’s cricket team which beat England in 1954?
Ans: Abdul Hafeez Kardar
24 What is the name of book of Allama Iqbal which was translated in Urdu from Persian on its great
demand?
Ans: Bang-e- Dra
25 Which is a landlocked country?  a. Kenya b. Sri lank   c. Uganda,
Ans: Uganda,
26 To which country the father of Obama belongs to?
Ans: kenya
27 Chile shares longest coastal border with?
Ans: pacific (not verified)
28 Who gave the theory of special relativity?
Ans: It was introduced by Einstein’s in 1905.
29 Who gave the law of heredity?
Ans: Darwin (Not Verified)
30 Which theory was given by Isaac Newton?
Ans: law of Motion
31 What is the name of strait between Malaysia and Indonesia?
Ans: strait of Mallaca
32 which strait separates Spain and Morocco?
Ans: Strait of Gibraliar
33 Turnips is a kind of root?
Ans: blub root (Not verified)
34 What is the meaning of pediatrics?
Ans: Care of Children
35 In which continent longest river is located?
Ans: Nile in africa
36 lowari pass joins?
Ans:Dir and Chitral
37 In which country mountain Kilimanjaro in located?
Ans: Tanzania
38 when was first international flight from Pakistan?
Ans: 1955
39 WHO and IMF came into being in result of which agreement?
Ans: Bretton Woods conference
40 which is the device when pressed keys encode word on screen?
Ans: keyboard
41 which company has more cash than USA?
Ans: Apple
42 What is the GDP growth rate of Pakistan?
Ans: 2%  (2.3%)
43 How much part of agriculture in GDP of Pakistan?
Ans: 21%
44 How much senate increased debt limit of USA government?
Ans:———–45 What is the name of parliament of Israel?
Ans: Knesset
46 When did Pakistan won first Olympic medal?
Ans:  1960 in Hockey
47 When did Abdus salam received noble prize?
Ans: October 15th 1979
48 who invented dynamite?
Ans: Alfred Nobel in1867
49 Who is the father of modern science?
Ans:———————–50 in which country which country the garden of Babylon found in current?
Ans: Iraq
51What was the Old name if Myanmar?
Ans: Barma
52 How many Muslims were died in Ghazwa Badr?
Ans: 14
53 Which atmosphere layer is nearest to the earth?
Ans: Troposphere
54 Which is brightest planet?
Ans: Venus
55 What is the shape of Milky Way?
Ans: spiral
56 Al-Qanun fi al-Tibb was written by?
Ans: Bu ali sina
57 alkemia was written by?
Ans: Jabbar bin hayan (not verified)
58 Where is the head quarter of WTO located?
Ans: Geneva, Switzerland
59 The times which computer takes to reach its data is called?
Ans: access time
60 Who wrote book Indian Muslims?
Ans: William Hunter
61 Who was the prime minister at the time when General Ayub took over in 1958?
Ans: Malik feroz khan noon the 7
th
Prime minister of Pakistan.
62 What id name the person not present in first cabinet of Pakistan?
Ans:(—-)
63. 38th parallel is a border between which countries?
Ans: South and North Korea.
64 which river has blind dolphin?
Ans: The Ganges river
65. Who is special envoy of USA to Afghanistan n Pakistan?
Ans: Mark Grossman
66. Bashar al Asad of Syria belongs to which sect?
Ans: shia
67 What was the codename of Indian’s 1st atomic operation?
Ans:  Smiling Buddha
68 Asian drama was written by?
Ans: Gunnar Myrdal
69.  koljik pass connects which cities?
Ans: Quetta and Chaman
70 What is the cheapest source of energy?
Ans: hydel
71 Which player twice won grand slam?
Ans: Rod laver
72 Which point farthest from karachi on coastal highway?
Ans: Gwadar
73 What is the highest rank in air force? (check)
Ans: Air Chief Marshal
74 When did railway started in India?
Ans:—————-75 Biman airways belong to which country?
Ans: Bangladesh
76 What is the percentage of oxygen in earth’s atmosphere?
Ans: 20% (20.946%)
77 What is the Name of process of sun heating the earth?
Ans: insulation (not verified)
78 What is the time taken by sun light to reach earth?
Ans:  8 minutes
79 Mixtures of metals is called what?
Ans: Alloys
80 Which organism producesInsulin in body?
Ans: Pancreas
81 Which of them was not present in management of Punjab when British took over?
82 Benghazi is city of which country?
Ans: Libya
83 What is meant by fifth pillar?
Ans:Treachery
84 When did Christians conquest Granada?
Ans:1492
85 Penicillin was invented by?
Ans: Sir Alexander Fleming
86 smallest piece of silicon having electrical diagram in computer is called?
Ans: Chip
87. Which part of computer saves the instruction and time?
Ans: CPU
88. Which country Isaac Newton belongs to?
Ans: ———————–89. olympic games in Younan  1800….. Which month.
Ans:
90 The distance between earth and sun is smallest in the month of?
Ans: September
91 when did Pakistan sent sputnik-1 in space.
Ans: 1957
92 Which is a brightest planet..?
Ans: Venus
93 Swiss canals join Which Seas?
Ans: River Nile with the Red Sea
.

.

.

.

 

.

.100

Leave a Reply

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 319 other subscribers

August 2017
M T W T F S S
« Jul    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031