PPSC Inspector of Boilers Jobs Syllabus MCQS Past Papers pdf

PPSC  Advertisement No 16-2021 Inspector of Boilers Jobs Syllabus MCQS Past Papers pdf, Test Criteria and Paper Distribution, Online Practice Tests

INDUSTRIES, COMMERCE, INVESTMENT & SKILLS DEVELOPMENT DEPARTMENT
PUNJAB PUBLIC SERVICE COMMISSION
Directorate General of Industries, Prices, Weights & Measures, Punjab

Sr. 142
CASE NO. & NO. OF POSTS: 68-RM/2021
07–POSTS
Open Merit=06
Women
Quota=01

BASIC SCALE, NAME & NATURE OF POST:

(BS-16) INSPECTOR OF BOILERS (on contract basis for the period of 03 years )

PRESCRIBED QUALIFICATION/EXPERIENCE AS PER SERVICE RULES:

i) Three years diploma in Mechanical Engineering,from a recognized Board.
ii) First Class Boilers Engineers Competency Certificate under the Boilers and Pressure Vessels ordinance, 2002 (CXXI of 2002); and
iii) Three Years practical experience in repair and maintenance of steam boilers.
NOTE:-
i) Experience in private entities shall be accepted if such entity is registered with SECP, Registrar of Firms or any other Regulatory Authority.
ii) The Requisite Experience must be after acquiring the prescribed qualification.

Age: Male:
21 to 28 + 05=33 years
Female:
21 to 28 + 08 =36 years
Age and sex of the transgender will be based on the contents of their CNIC

GENDER, DOMICILE & PLACE OF POSTING:
GENDER: Male, Female & Transgender
DOMICILE: All Punjab Basis
PLACE OF POSTING: All over Punjab

SYLLABUS FOR WRITTEN EXAMINATION/ TEST (IF HELD)
One paper MCQs Type Written Test of 100 Marks and 90 minutes duration. The syllabus is as under:-
i) Qualification related Questions (80%)
ii) Questions related to General Knowledge: (20%) including Pakistan Studies, Current Affairs, Islamic studies (Ethics for non-Muslim candidates), Geography, Basic Mathematics

FIA Sub Inspector ASI Constable Syllabus Past Papers MCQS Test PDF

FIA Jobs Advertisement 2021 , Jobs of Assistant ,Constable Driver, Dispatch Rider, UDC, LDC, Sub Inspector ASI Constable Syllabus Past Papers MCQS Test PDF

Prepare Your Test with Us:

General Knowledge MCQS Solved

Pak Studies MCQS Solved

Islamic Studies Solved MCQS

Urdu Solved MCQS

English Solved MCQs and Papers

Basic Computer MCQS

Everyday Science Solved MCQs

Current Affairs MCQS

Online MCQS Tests Solved

Pak MCQS

Pak MCQS

1. The British Parliament passed Indian independence Act on?
Ans. 18 July 1947

2. Who was the founder of Faraizy Movement?
Ans. Haji Shariat Ullah

3. Qutub-ud-Din Abek is buried in?
Ans. Lahore

4. The Indian war of independence began in May 1857 from
Ans. Meerut

5. The first SOS village of Pakistan was established at?
Ans. Lahore

6. Dasht River is located in?
Ans. Balochistan

7. Who wrote ” A passage to India”?
Ans. E.M. Froster

8. Lahore Islamabad Motorway length is?
Ans. 370km

9. The Khunjrab pass connects Pakistan with?
Ans. China

10. Quaid-e-Azam Joined Muslim League in?
Ans. 1913

11. The Indus water treaty signed in 1960 during regime of?
Ans. Ayub Khan

12. Who was the first civilian Chief Martial law Administrator in Paikistan?
Ans. Z.A Bhutto

13. Basic Democracy system came in?
Ans. May 1959

14. The flag of Pakistan was designed by?
Ans. Ameer ud Din Qudwai

15. Chaudhry Rehmat Ali is buried in?
Ans. Cambridge(London)