Number Series Practice Questions Solved MCQs for Public Service Entrance Exam

Number Series Practice Questions Solved MCQs for Public Service Entrance Exam

1. 22, 21, 23, 22, 24, 23,…What number should come next?
a.22
b.24
c.25
d.26
Ans.c

2.31, 29, 24, 22, 17,…What number should come next?
a.15
b.14
c.13
d.12
Ans.a

3. 2, 6, 18, 54,…What num-ber should come next?
a.108
b.148
c.162
d.216
Ans.c

4. 1.5, 2.3, 3.1, 3.9,…What number should come next?
a.4.2
b.4.4
c.4.7
d.5.1
Ans.c

5.44 41 38 35 32 29 26
a.24 21
b.22 19
c.23 19
d.29 32
e.23 20

Ans. e

6.6 10 14 18 22 26 30
a.36 40
b.33 37
c.38 42
d.34 36
e.34 38

Ans.e

7.34 30 26 22 18 14 10
a.8 6
b.6 4
c.14 18
d.6 2
e.4 0
Ans.d

8.2 44 4 41 6 38 8
a.10 12
b.35 32
c.34 9
d.35 10
e.10 52
Ans.d

9.32 29 26 23 20 17 14
a.11 8
b.12 8
c.11 7
d.32 29
e.10 9
Ans.a

10.5.2, 4.8, 4.4, 4,…What number should come next?
a.3
b.3.3
c.3.5
d.3.6

Ans.d

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *